![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam proszę o pomoc chciałbym dodać menu dodatkowe po lewej stronie , oczywiście stworzyć dodatkowo grafikę pod menu oraz wyśrodkowywać tekst walczę juz kilka dni ;]
w załączniku 2 screeny jak wygląda a co chcę uzyskać http://pawelek998.esy.es/2.jpg Pilnie proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A gdzie jest Twój kod?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i gdzie ten kod?
|
|
|
![]()
|
|
No własnie nie mam na drugie menu kodu ;] próbowałem z sidebar ale nie wyświetlał mi menu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwiebiam jak ktoś bierze się do komercyjnych zleceń nie znając jeszcze podstaw...
Podziel kontener z w którym ma być menu na lewy i prawy. W lewym (jeśli menu ma byc takie zaokrąglone) daj jako tło plik (chociaż dam głowę że da się to zrobic samym css'em, spróbuj) następnie daj w tą lewą część menu i tyle. Niestety musisz włożyć dużo pracy żeby się wszystkiego nauczyć. Poza tym rozumiem ze zrrobienie takiego fikuśnego tla może być problemem, no ale żeby tak prostą stopke robić przez obrazek w tle to już nie. |
|
|
![]()
|
|
trochę z tym walczę ;} z grafiką umiem wszystko a co chodzi o php to pomału się uczę ... od czegoś trzeba zacząć
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest php tylko css i html... Wystarczy ustawić właściwość float:left dla obu divów tworzących treść + menu lewe, oby tylko nie przekroczył 100 % rodzica.
|
|
|
![]()
|
|
tekst przesunięty #content_page { width: 900px; padding: 0 0 5px 13px; margin-right: 20px; } pozycja 13px teraz zostało dodać menu po lewej stronie
Ten post edytował pawelek998 6.03.2015, 20:59:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:18 |