![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Skąd: Kołobrzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
To moj pierwszy post, wiec witam wszystkich =) mam nadzieje ze moj pobyt bedzie dlugi i owocny ![]() Przechodzac do tematu... zbudowalem portal mlodziezowy. Oparlem go o phpBB, z ktorego notabene korzystam, jednak moj system poza wykorzystywaniem bazy uzytkownikow wiele nie ma wspolnego z phpBB na pierwszy rzut oka. Jako ze nie jestem b. zaawansowany w php, postanowilem skorzystac z umiejetnosci programistow phpBB i uzylem ich klas do parsowania szablonow oraz zarzadzaniem baza danych. Naszlo mnie na odswiezenie kodu, poprawki etc etc; zaczalem od pomyslu zeby przesiasc sie na ten chwalony XHTML. Z tym sobie poradze jakos. Pomyslalem zeby odnowic caly engine - pomyslec o wykorzystaniu klas do czegos innego poza baza i szablonami. Jakos dojde. Problemy? Nie wiem czy przesiasc sie na Smarty - czy oferuje on szybsze parsowanie szablonow niz ta klasa z phpBB? Czy ma jakies funkcje, ktore zostawiaja phpbb w tyle? Musze sie upewnic, zanim przepisze caly kod... Drugie pytanie, podobne - ADoDB, a klasa z phpBB. Szybsze? "Lepsiejsze"? Od razu mowie, ze szukalem czegos na ten temat, jednak niewiele raczej znalazlem.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:09 |