![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 26.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż pomimo że ciąg z $OldPass jest taki sam jak z bazy danych to skrypt nadal wyrzuca mi że jest inaczej...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale nie wpisujesz jako password tego co zapisuje sie w bazie...? Bo napisales ze ciag hasla jest taki sam jak w bazie. Z vardump`uj sobie wszystko po kolei musi to byc jakas blachostka.
Ten post edytował rad11 7.01.2015, 21:27:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 21.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź najpierw
a potem resztę zmiennych. Już w pierwszych linijkach masz coś co kompletnie nie ma sensu. Pierwszy lepszy przykład z brzegu:
Nawet jeśli $_POST['OLDPASS'] będzie puste (null), to i tak podanie w pierwszym parametrze metodzie md5() argumentu null spowoduje wygenerowanie hasha. Czyli warunek if(!$OldPass || !$NewPass) nigdy nie zostanie spełniony, bo w $OldPass i $NewPass zawsze będzie jakaś wartość która jest != null. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwsze pytanie jakie powinieneś sobie zadać to czy aby na pewno jest taki sam, porównaj hasha z posta z tym co siedzi w bazie, po drugie ztrimuj posta aby usunąć białe znaki i tak jak już koledzy powiedzili
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 2 Dołączył: 26.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już sobie poradziłem -> Zamiast w $_SESSION podać 'ID' podałem 'id'
![]() Dziękuję wszystkim za chęci pomocy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:10 |