![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chce zadac pytanie $zapytanie = 'SELECT from $zmienna ( czy da sie ustwic zmienna dla tabeli np z formularza? bo jak tak robie ot nie dziala ) .where itd. Zmienna mam w isset($HTTP_POST_VARS['jakastamzmienna']
$zmienna = $HTTP_POST_VARS['jakastamzmienna']; Z gory dzienkuje za rade |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz czy istnieje $zmienna (wypisz ja printem()).
Bycmoze zamiast HTTP_POST.. uzyj $_POST. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$zapytanie = "select * from '$zmienna' "
."where costam='$innazmie' " ." and coswtabeli='$innazmienna'"; czy dobrze to robie bo chyba zle bo mam Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob
echo $zapytanie; pewnie spacji brakuje. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
teraz dziiala ale mam jeden problem cos ze zmiennymi uzywam $HTTP_POST_VARS do zbieranie zmiennych z formularzy gdy zapytanie zgadza sie dane sa poprawne z pol wszystko dziala a gdy wpisze jakie koliwek znaki w pola tywala mi
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem w czym problem: moze wpisywales slashe albo apostrofy i nie escapowales ich, sprawdz co zwraca mysql_query
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:04 |