![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem, już któryś raz mi się tak dzieje i nie mogę dojść do tego co robię źle. Chodzi o to że mam taki element "strzalkę w bok" przy prawej krawędzi na środku ekranu. Chciałem do niej umieścić taką strzałkę opisową. Tylko jest taki problem że ta "strzałka w bok" w zależności od rozmiaru okna przeglądarki zawsze jest na środku, a ta strzałka opisowa nie porusza się równo z nią. Pokaże to na screenach
tutaj jest screen na ekranie 22" screen 1 Jak widać białe strzałki sa po środku ekranu i nad nią jest ta czerwona strzałka opisowa (jest między nimi odstęp) a tutaj screen z ekranu 15.6" screen 2 Białe strzały się wyśrodkowały, ale czerwona strzałka jakby nie ruszyła się z miejsca i nachodzi na biała. fragment css odpowiedzialny za strzałki, gdzie: fp-controlArrow - jest kontenerem na białe strzałki .fp-controlArrow.fp-prev - biala w lewo .fp-controlArrow.fp-next - biała w prawo .fp-controlArrow.descArrow - moja czerwona strzałka
Jak w .fp-controlArrow.descArrow wstawię kod od .fp-controlArrow.fp-prev lub ... next, w tedy ta dodatkowa strzałka się centruje tak jak powinno. Nie mam pojęcia co robię źle i jak to powinno wyglądać, już się pogubiłem Może robię to całkowicie źle, ale ogólnie chcę otrzymać taki efekt : tak powinno wygladac Czyli do białej strzałki, strzałka czerwona a nad nią jakiś tekst Ten post edytował smiesznylolek 16.12.2014, 12:25:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:05 |