![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć.
Potrzebuje małej pomocy. Korzystam z gotowego pluginu do uploadu plików http://hayageek.com/docs/jquery-upload-file.php
up.php
Chciałbym żeby nazwa pliku updatowanego zmieniała się gdy plik o takiej nazwie istnieje. Poprostu dodwać do nazwy cyfry nazwa.png, nazwa1.png itd Najlepiej w tym pliku php bym to zrobil. Sprawdzał za pomocą file_exist czy plik istnieje jesli tak to w petli wihile dodawal do nazwy po kolei cyfry az plik o takiej nazwie nie istnieje. I nie wiem jak to dopisać. Cokolwiek dopisze do php skrypt wywala błedy związane z json. Może ktoś z tym pomóc? Ten post edytował kamilo818 28.11.2014, 11:40:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to pokaz co dopisujesz, to bedzie ci pomozemy z bledem jaki masz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Własnie problem pojawia sie na początku.
Cokolwiek dopisze do pliku up.php to skrypt wywala błąd ERROR: SyntaxError: JSON.parse: unexpected end of data at line 1 column 1 of the JSON data ogolnie chciałym użyć takiego sprawdzania czy plik o takiej nazwie istnieje:
Ten post edytował kamilo818 28.11.2014, 12:15:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) WHILE dziala dopoki jest prawdziwy warunek.
Wiec tak ma byc: while !file_exists - czyli dopoki nie istnieje plik 2) Firefox -> Firebug i sobie zobacz co dostajesz w odpowiedzi, to bedziesz wiedzial jakie masz bledy. Bo teraz nic niewiesz procz faktu, ze cos jest nie tak -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
1) tak racja, z palca pisalem i mi uciekło
2) nie wiem czy o to chodzilo: w fire bugu mam to: Nagłówki:
Coś mi to powinno mówić :/ ? ----------------------- Zrobiłem tak i powinno działać...a nie działa.
Ten post edytował kamilo818 29.11.2014, 14:51:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:27 |