![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2003 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
problem tkwi w tym ze uczniowie w mojej szkole przeglądają "strony dla dorosłych". Mój serwer daje mozliwość przekierowywania "zablokowanych" strona na konkretny adres. Chciałbym napisać skrypt który zapisywałby strony na które oni wchodzą i z którego komputera (taka permanentna iwigilacja). Muszę w zwiazku z tym pobrać kilka wartosci: adres strony na którą próbowali wejść (i tu mam problem), numer stanowiska (to już wiem), datę i czas (to też wiem jak zrobić) Prosze więc o podanie sposobu lub funkcji na pobieranie adresu www strony na którą chcą się uczniowie dostać. Pozdrawiam LoKarol -------------------- LoKarol
Pionki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale w php raczej tego się nie zrobi
![]() bo skrypt musi być na tej 'stronie dla dorosłych' żeby się wykonał i zapisał adres ![]() wtedy byłoby echo getenv( "REQUEST_URI" ); i tylko zapisanie... a tak to trzeba by było napisać jakiś program (c. vb etc...), który zapamiętuje adresy stron wpisanych do przeglądarki ![]() btw... zawsze można sprawdzić historię... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
jest taki progz U*nixowy zwący sie jeśli dobrze pamiętam NetWatch lub NetMonitor. Znajomy admin na takowy na swoim routerkui tylko logi przegląda.
A logi można parsowac w php. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:33 |