![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na forum znalazłem taki kod, w wyrażenie regularne zmieniłem element odnośnie dla tabeli ze strony pge. Ładnie mi wyświetla całą tabelę. Proszę o pomoc jak teraz to wyrażenie zmienić, żeby wyświetlało tylko te wiersze w tabeli w których jest informacja np. miasto lub gmina nieważne, ale słowo - Ostrów Mazowiecka. W tabeli występują na dziś 4 takie wiersze. A pozostałych wierszy tabeli dla innych gmin i miast, żeby nie wyświetlało.
Ten post edytował dominik_fil 30.07.2014, 12:36:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz czy wyświetliło Ci 4, zaznaczam że nie jest to zrobione idealnie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to, nie zmieniło niestety nic. Nadal wyświetlana jest pełna tabela.
Jak chcę wyświetlić wiersze tabeli z nazwą np. Ostrów Mazowiecka To może jakoś to do tego wyrażenia regularnego trzeba włączyć" <tr style="HEIGHT: 22.05pt"> Tylko jak? Ten post edytował dominik_fil 30.07.2014, 14:10:48 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak samo poszukaj analogii, to pewnie już Ci zatrybi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj PHP DOM albo np. phpQuery, parsowanie HTML-a wyrażeniami regularnymi to przeważnie zły pomysł.
|
|
|
![]()
|
|
Pewnie masz rację, ale ja nie za bardzo się na tym znam.
A to co już mam to pobiera mi już samą tabelkę w HTMLu z danymi ze strony. I teraz nie weim jak należy wyciągnąć tylko z niej te wiersze które ja chcę. Jak daje tu preg_match('/<table to ładnie całą tabelę pobiera, a jak dam preg_match('/<tr to też wszystko wyciąga tylko, że już nie są dane poukładane w tabeli. TO może jakoś je dałoby się teraz wrzucić ponownie do tabeli i tylko te dane, które są potrzebne? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:37 |