![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wielki problem z formularzami. Prosze wiec o pomoc w rozwiazaniu tego problemu, ktory to przyklad by mi zobrazowal poprawne ich tworzenie.
Ponizszy kod dziala mi tylko czesciowo. A chcialbym aby mi wyswietlil kategorie towarow w polu select (a takze przekazal wartosc IdCAT) oraz po wyslaniu fromularza - czyli uruchomieniu skryptu bb.php aby mu przekazal wartosc danej w polu select nazwy (idCAT). Bardzo prosze o pomoc. [php:1:866904e50e]<?php <?require("cg.php"); $zap="SELECT * FROM aaa "; $wykonaj = mysql_query($zap); while($row = mysql_fetch_array($wykonaj)) { $idCat = $row['idCat']; $nazwa_s = $row['nazwa_s']; ?> <form action="bbb.php&idCat=$idCat" method=post name="form"> <select name=gHGFHG> <? echo "<option value=$idCat>$nazwa_s"; } ?> </select> <INPUT TYPE="submit" NAME="submit" VALUE="Wy&lij" > </FORM> ?>[/php:1:866904e50e] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
proszę
1. zapoznać się z działaniem funkcji while; 2. zobaczyć źródło strony wynikowej - myślę że wtedy zrozumiesz co jest nie tak, porównując ją z prawidłowo stworzonym selectem; 3. zapamietać że, name i value zawsze w " " ; 4. zawsze pisać <option ... >text</option>; 5. zmienić temat topicu! -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli mialbym jakis dobry przyklad to na pewno bym sobie poradzial.
Prosze o poprawienie tego mojego skryptu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
W przybliżeniu - nie sprawdzałem
[php:1:ff20276cec] <? require("cg.php"); $zap="SELECT * FROM aaa "; $wykonaj = mysql_query($zap); //pobierz inaczej idCat <form action="bbb.php&idCat=<?=$idCat?>" method=post name="form"> <select name="gHGFHG" > <? while($row = mysql_fetch_array($wykonaj)) { $idCat = $row['idCat']; $nazwa_s = $row['nazwa_s']; echo "<option value='$idCat'>$nazwa_s</option>"; } ?> </select> <INPUT TYPE="submit" NAME="submit" VALUE="Wyślij" > </FORM> [/php:1:ff20276cec] -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:30 |