![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący kod który tworzy kod xml.
Strona generuje się i moge odczytać dane np. w RssReaderze, ale po kliknięciu bezpośrednio na link pokazuje mi sie pusta strona. W Internet Explorerze mam pustą strone, a kiedy wyświetlam żródło strony otrzymuje
Natomiast w Mozilla Firefox wypisuje mi wszystkie informacje z <title><link><description> tyle że w postaci tekstowej. I zatrzymuje się na pierwszym newsie. Kiedy natomiast wyswietlam żródlo otrzymuję cały kod XML. Co mam zrobić aby po kliknięciu na link pojawiała się strona ze żródlem XMLa tak jak to jest na innych stronach z RSS ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisz wygerowany XML lub podaj link
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
www.e-notebook.com.pl/rss
A to dostaje po wyświetleniu źródła w Firefoxie
Ten post edytował sumar 25.11.2004, 02:29:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec tak. W Firefox'ie - wyswietla tylko te elementy ktorych nie wpisales w CDDATA, bo Gecko nie przeksztalca twojego RSS w HTML (na upartego da sie to zrobic, nie wiem na ile bedzie to poprawne 'ideowo'). Czytniki wyswietlaja bo potrafia sie tego pozbyc (CDDATA). IE - trudno powiedziec. Ale przegladarek nie uzywa sie do przegladania RSS.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:25 |