![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
To co się dzieje na tym forum to jest jakaś masakra normalnie... już tylko w tym roku zostałem 3 razy oszukany przez userów tego forum. Tym razem to ja zleciłem pewien projekt, wpłaciłem zaliczkę, w piątek-sobotę deadline a tutaj zero odzewu od momentu przysłania potwierdzenia przelewu.
To jest ten delikwent: http://forum.php.pl/Zobacz_profil_m40667.html Jego GG:7291187 Rafał Szewc Lotników 3/14 09-400 Płock Znalazłem nawet jego numer telefonu, ale nikt się nie zgłasza, chciałbym się Was zapytać, bo może ktoś zna tego użytkownika i się coś stało poważnego czy coś, bo w innym przypadku będę zmuszony mu narobić niezłego gnoju, bo mam dość już takich bałwanów... Będę wdzięczny za każdą informację. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę nikogo oczerniać bez dowodów oraz powodów, ale z tego co widzę:
To osoba o podanych danych posiada (posiadała) firmę netsecurite.pl Która na allegro nie mogła pochwalić się pozytywnymi opiniami: http://allegro.pl/show_user.php?uid=16011505 -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Jeszcze znalazłem coś takiego: http://www.alsa.elektroda.eu/strona/kontakt.html gg się zgadza, mail się zgadza, jak dzwoniłem pod nr telefonu to mi powiedziano, że to pomyłka..
A co do tej firmy to znalazłem już ją właśnie i chciałem się dodzwonić pod nr. tam podany, ale już jest dawno wyłączony. @@ jeszcze wcześniej był jego temat o poszukiwaniu zleceń w dziale giełda->poszukuję, tam właśnie go znalazłem, chwalił się projektem IThouse (filmik na yt), tematem na forum, kilka osób to komentowało, to niektórzy może pamiętają, ale dziwnym trafem teraz już tego tematu nie ma.. Ten post edytował miras 22.05.2014, 11:21:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to jest gdy sugeruje się ceną. Na policję, wyciągnąć wnioski i następnym razem dwa razy się zastanowić.
-------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
Poczekam jeszcze do piątku / soboty. Jeżeli się nie odezwie to choćbym miał dopłacić do tego interesu 10x moja zaliczka to gość ma już przesrane.
Wydaje mi się, że to jest jego profil na fb: https://www.facebook.com/rafal.szewc jak obliczam rok z maila (84) i rok ukończenia szkoły średniej to wszystko by się zgadzało.. Ten post edytował miras 22.05.2014, 11:34:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na profilu małżonki jest zdjęcie pewnego Pana z którym się przytula może to on
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@miras a dostałeś Jego zgodę na zamieszczenie jego danych osobowych na forum? ;) Obojętnie czy są prawdziwe czy nie, to Ciebie to bardziej może zaboleć jak On się o tym dowie.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gówno może. Wypowiada się na forum, przez prawo jest traktowany jako osoba publiczna. Możesz i jego fotę wrzucić zamazując tylko osoby postronne.
-------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
Wystarczy wpisać jego gg w wyszukiwarkę i będzie masa informacji o nim.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To że jego dane widnieją w innym serwisie/usłudze nie znaczy że masz prawo je rozpowszechniać.
@fizzlebubble - dobry żart "osoba publiczna" :D -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
To nie jest żart, patrz 'afera' z Buzdyganem.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra panowie nie ma co się tutaj rozwodzić, z tego, co się dowiedziałem to on już dużo ludzi tak zrobił, podawał fałszywe dane (tylko zastanawia mnie co z kontem bankowym) dużo takich spraw zostało zgłoszonych na policję, jednak oni nic z tym nie robią, zaliczka w błoto i spore odrażenie do forum (chociaż tak je lubie..)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@fizzlebubble czytałem, jednorazowy strzał pod jednego człowieka, a nie ogólnie przyjęta zasada, ponieważ nie jesteś w stanie ocenić wspomnianej rozpoznawalności na którą się powołali. Nawet jeśli uznasz Go za osobę publiczną, co już samo w sobie z definicji jest chybione to i tak nie idzie to w parze z ochroną danych, a idąc dalej jego dóbr osobistych. To się po prostu nie klei. Zostawmy to.
@miras od jakiegoś czasu na innych stronach czytam o oszustach, wychodzi na to że to jedna osoba/grupa, choć sprawy z forum bym nie łączył. A już na pewno nie to że całe forum na tym jakoś ucierpi. Czego byś oczekiwał od policji? O jakiej kwocie mówimy? Z reguły były to groszowe sprawy, zaliczki po 150-200zł. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i bardzo dobrze ze podales jego dane osobowe plus fb czy inne gg, niech kazdy wie zeby interesow nie robic z takim typem - zlodziejem w zasadzie
dzieki za info |
|
|
![]()
|
|
Zgadza się, zaliczka - 200zł, nie wiem, dla mnie to jest dużo, ale przecież to jest szczyt chamstwa i złodziejstwa, nawet chyba już sobie odpuszczę tą policję, bo oni chyba tylko pijaczków na rowerach potrafią złapać ( i to tych bardziej wstawionych )...
Od policji oczekiwałbym zwrotu zaliczki bez większego biegania po instytucjach, ale najchętniej to chciałbym dostać przyzwolenie na danie mu w ryj, a dwie stówy niech sobie wsadzi w buty, niech podrośnie. Ten post edytował miras 22.05.2014, 13:16:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@!*! ma rację, nie możesz od tak sobie podawać kogoś danych osobowych bez jego zgody, a po ostatnich zdarzeniach jakie miały miejsce, właściciel takich danych będzie mógł "wymazać" z wyników wyszukiwania swoje dane: http://antyweb.pl/zaczelo-sie-polityk-pedo...ment-1389406953 dzięki czemu będzie mógł sobie wymazać z wyników wyszukiwania niepochlebne czy krytyczne opinie. Najbardziej martwi fakt, jak wiele osób popiera tego typu działania.. Normalnie dżihad mi się włącza jak widzę takiego typu cenzorskie zapędy, ale cóż mam począć skoro reszta społeczeństwa na to biernie przyzwala ? :/
Taka nauczka na przyszłość, zanim będziesz z kimś chciał dobić jakiegoś interesu, czy to pracować dla niego, lub on miałby pracować dla ciebie, sprawdź daną osobę żeby nie wejść na minę i później gorzko tego żałować. To że jest to forum o szeroko pojętej tematyce tworzenia stron, wcale nie oznacza że tutaj każdy użytkownik jest świętoszkiem. Referencje panie, to są najważniejsze rzeczy w tej branży. Nie masz pewności? Nie wysyłaj zaliczki, przysłał ci jakieś demo w jakiejś wczesnej fazie, dopiero wtedy zastanawiaj się nad zaliczkami. A gdzie człowiek się śpiesz tam diabeł się cieszy. |
|
|
![]()
|
|
To jest dobry biznes... limit był chyba na 250? Poniżej tej kwoty to mała szkodliwość czynu ;) więc składając zawiadomienie na policję naciągasz skarb państwa, bo same procedury będą znacznie więcej warte.
Tak czy inaczej, powinieneś pójść lub co lepsze, poszukać innych poszkodowanych. Cytat Od policji oczekiwałbym zwrotu zaliczki bez większego biegania po instytucjach Policja nie jest od tego, a ja nie chciałbym jako podatnik płacić za czyjeś błędy ;) Ten post edytował !*! 22.05.2014, 13:19:33 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Źle mnie zrozumiałeś, ja nie oczekuje tego, że pójdę na policję i oni mi dadzą 200zł, ja oczekuję tego, że oni pobiorą te 200zł z tego gościa + dodatkowo koszty, które poniosła policja, wtedy może by się czegoś nauczył, ale o czym mowa
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadza się, zaliczka - 200zł, nie wiem, dla mnie to jest dużo, ale przecież to jest szczyt chamstwa i złodziejstwa, nawet chyba już sobie odpuszczę tą policję, bo oni chyba tylko pijaczków na rowerach potrafią złapać ( i to tych bardziej wstawionych )... Od policji oczekiwałbym zwrotu zaliczki bez większego biegania po instytucjach, ale najchętniej to chciałbym dostać przyzwolenie na danie mu w ryj, a dwie stówy niech sobie wsadzi w buty, niech podrośnie. Hehe nie licz na zwrot zaliczki, to nie działa na takiej zasadzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Policja to nie komornik, kasy nie ściągają.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:47 |