![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 19.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam dość ciekawy problem a mianowicie stworzenie linii w nagłówku wg następującego wzorca :
------------- NAGŁÓWEK ---------------- Linia ma być od left:0 do right:0 a sam nagłówek ma ją przykrywać. Oczywiście zagadnienie jest śmiesznie proste, do momentu gdy w tle diva mamy obrazek, który za pomocą javascriptu dostosowywuje się do szerokości strony (rozszerza się). W obecnej chwili rozwiązałem to wersją "chwilową" czyli ustawienie stałej szerokości tel linii np 1000px. Jednakże to rozwiazanie jest głupie i daje się odczuć po odpaleniu np mobilnej wersji. Czy ktokolwiek ma jakiś sensowny pomysł ? Podkreślę dla nadgorliwców: W tle tego dziadostwa jest obrazek, który się rozszerza, więc wstawienie diva który przykryje sztywną kreskę jest równie głupim pomysłem jak zastosowany przeze mnie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Który z tych elementów nie musi być obrazkiem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:40 |