![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Czy jest jakaś "lepsza" funkcja niż $_SERVER['QUERY_STRING']? Chciałbym wiedzieć, z jakiej podstrony przyszedł user, dokleić to do linku. $_SERVER['QUERY_STRING'] jest niezła, ale klikając w ten sam link x razy, otrzymuję x razy ten sam link:
$_SERVER['HTTP_REFERER'] też jest gut, ale dostaję cały link, włącznie z http, a to mi nie potrzebne ![]() ale może można inaczej? -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a jakbyś skorzystał z $_SERVER['HTTP_REFERER'] + parse_url() np. tak:
-------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Trochę lipa, bo dostaję czasem tablicę:
Kod array(4) {
["scheme"]=> string(4) "http" ["host"]=> string(9) "localhost" ["path"]=> string(13) "/_g/index.php" ["query"]=> string(21) "Array&language=polish" } -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czasem? Problem by był, gdyby parse_url nie zwróciło tablicy
![]() |
|
|
![]()
|
|
No wiem, że zwraca tablicę, ale też tablicę w tablicy:
["query"]=> string(21) "Array&language=polish" Czyli obchodzi mnie: co da mi Kod string(46) "page=register&language=polish&language=english" czyli w linku: Kod index.php?page=login&language=english Dzięki za podpowiedź. No i za wcześnie otwierałem szampana ![]() Kod index.php?page=index&language=italian&language=english&language=polish&language=italian
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
imo musisz go budować od początku
przykład
teraz $url = myUrl('index.php', array('page'=>'any_param', 'lang' => $_GET['lang'])); cuda na kiju są jak myślę mniej wygodne/czytelne e:/ Ten post edytował kayman 11.03.2014, 21:01:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kshyhoo pokaż kod jak to implementujesz?
Ogółem zawsze powinieneś korzystać ze ścieżek bezwzględnych zamiast względnych ![]() -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
Już sobie poradziłem (tak myślę ;p):
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:34 |