![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem kiedy pobieram dane do tabelki chciał bym aby te dane zamieniły się w link. Próbowałem to zrobić ale zwraca mi puste pole w $link , a w $opis jest dobrze. Kod <td width=\"18%\" align=center><a href=\"http://{$wiersz['link']}\" target=\"_new\"></td> <td width=\"18%\" align=center>".$wiersz['opis']."</td> Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A cóż to za nowatorska składnia tagów htmlowych? Nie powinno to przypadkiem wyglądć tak:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podalem obciety kod : )
Podam pelny kod: Kod <?php mysql_connect ("localhost","xxxx","xxxx"); mysql_select_db (xxxx); $zapytanie = "SELECT * FROM link ORDER BY id DESC"; $wykonaj = mysql_query ($zapytanie); while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) { echo " <tr> <td width=\"6%\" align=center>".$wiersz['id']."</td> <td width=\"18%\" align=center><a target=_blank href="{$wiersz['opis'].website|regex_replace:"#^(http://)?(.*)$#i":"http://\\2"}"> <td width=\"18%\" align=center>".$wiersz['opis']."</td> </tr>"; } ?> Wprowadzilem zmiane w tej pozycji i nadal nic teraz wyskoczyl blad ze w któryms miejscu jest postawiony nie odpowiedni znak " ' " Prosze o pomoc. Ten post edytował gosu 12.11.2004, 09:38:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytaj wyrażnie o czym mówie:
masz taką konstrukcję tagów: <td><a><td>opis</td> czy to jest poprawne? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Zrobilem juz kilka takich tabelek z danymi mysql i all dziala.
|
|
|
![]()
|
|
No to powodzenia w dalszej pracy, ja tylko starałem ssię pokazać, gdzie masz błędy, ale skoro to nie są dla Ciebie błędy...
Proponuję jednak dobry kurs htmla na początek. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Wlasnie doszlem do wniosku ze bylem w bledzie wprowadzilem poprawki co pan napisal ale podczas linkowania adres wyglada tak www.wp/ nie odczytuje ten ostatniej .pl nie wiem czemu : /
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustal sobie jakąś metode wyświetlania danych i trzymaj się tego.
Nie wiem co to za funkcja regex_replace stworzyłeś, ale radziłbym wprowadzić nową zmienną i odzielnie przeprowadzić operacje na niej. Potem dołaczyć ją do linku. Ten post edytował ganimedes 12.11.2004, 13:12:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:59 |