![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
kod:
powyżej są dwie tablice których klucze są takie same. chciałbym odjąć wartości tablicy $aaa od $bbb. wynikiem powinna być tablica $odejmowanie. niestety po wyświetleniu wyniku jest informacja iż niezdefiniowałem offsetu. przejrzałem manual ale nie znalazłem podobnego przykładu. czy mógłbym prosić o podanie linku do podobnego przypadku bądź wskazanie co robię źle w wierszu $odejmowanie[] = .... z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A po co ci ten FOR w tym FOREACH?? Przecie juz FOREACH leci po elementach. FOR juz do niczego ci nie potrzeby... FOREACH daje ci wszystko co potrzebujesz
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował radiopraca 10.02.2014, 15:02:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FOR umieściłem aby w przyszłości, gdy będę potrzebował przeprowadzić działania na takich tablicach, chciał stworzyć tablicę z mniejszą ilością elementów niż $aaa czy $bbb (dodając część $aaa do części $bbb). bez tego FOR zawracałbym Wam głowę kilka razy a tak wystarczy raz:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Poprzednik podal rozwiazanie.
Po co ci ten FOR to nadal nie kumam.... Moze wpierw opanuj podstawowe chwyty, potem bierz sie za kombinowanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok, dziękuję
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:11 |