![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Krótko i na temat. Mam taki kod:
Plik exp.php wyświetla takie coś.
Problem polega na tym, że nie chce mi wyświetlić zmiennej $line1, $staty1[0] i $staty[1]. Zmienna $plik wyświetla normalnie. Przeszukałem cały internet i nie znalazłem swojego problemu. Nie wiem co tu jest źle. Ktoś pomoże? Ewentualnie, czy da się to jakoś skrócić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mar1aczi, ale co ja mam z tym zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek przeczytać, do czego służy. Potem zastosować - wstawić w druga linię swojego pierwszego fragmentu kodu.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A dlaczego nie przypiszesz tak:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
mar1aczi, już rozumiem jak działa. Ale to nie rozwiąże mojego problemu to wyświetla kod PHP strony. A ja chce wyświetlić efekt tego kodu. File() działa dobrze tylko coś jest zle i nie czyta linii tak jak powinno.
Kshyhoo, było tak przez chwile, ale gdy nie działało myślałem ze to wina właśnie tego i zmieniłem, ale tak czy siak bezpośrednio lub nie i tak nie działa. |
|
|
![]()
|
|
I świetnie. Jak zauważyłeś funkcja file() odczytuje zawartość wskazanego pliku jako jej parametr, a Ty potrzebujesz wykonać "jakiś kod". Nie wiem jak masz całość skonstruowaną.
Można np. tak: z tej zawartości pliku ext.php utworzyć funkcję, która zwróci tablicę. Plik ext.php zainkludujesz?, a do zmiennej $plik przypiszesz to, co zwróci funkcja. -- edycja: Albo:
Ten post edytował mar1aczi 23.12.2013, 23:16:20 -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
mar1aczi, już rozumiem jak działa. Ale to nie rozwiąże mojego problemu to wyświetla kod PHP strony. A ja chce wyświetlić efekt tego kodu. File() działa dobrze tylko coś jest zle i nie czyta linii tak jak powinno. To nie wyświetla "kodu" strony, tylko zawartość zmiennej ($plik). Czyli wiesz, co się mieści w zmiennej. Wklej wynik działania. Daj tak, to sformatuje lepiej: Ten post edytował Kshyhoo 23.12.2013, 23:43:56 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
No to zaczyna się robić coraz ciekawiej.
Będzie z tym problem? cURL'a zastosowałem dlatego, że nie mam możliwości jak się połączyć z mysql'em. Więc jedyną opcją był cURL. |
|
|
![]()
|
|
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:20 |