![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z funkcją "blokuj_klawisze(e)":
chodzi o to, że w polu tekstowym chciałem blokować klawisze liter, jeśli chodzi o podstawowe znaki (a, b, c, d, e, ...) to funkcja "blokuj_klawisze(e)" radzi sobie z nimi dobrze, problem pojawia się, gdy chodzi o polskie litery [czyli kombinacja klawiszy AltGr+litera (a, c, ...) = ą, ć] wtedy litera jest wprowadzana w pole tekstowe, a chodzi o to, żeby nie była. Dodatkowo chcę aby funkcjonalność innych klawiszy pozostała bez zmian. Moje pytanie brzmi co muszę zmodyfikować w funkcji "blokuj_klawisze(e)", aby osiągnąć ten efekt? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blokada ALT, powinno działać ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety dodanie tego warunku sprawia, że funkcja przestaje działać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 354 Pomógł: 100 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 16 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że wystarczy odrzucić wszystko o keycode > 127 przynajmniej dla UTF-8 powinno to spełnić swoje zadanie
-------------------- devstrefa.wordpress.com
|
|
|
![]()
|
|
Nie działa te wczesniejsze rozwiazanie z ALT. To coś powyzej działa. |
|
|
![]()
|
|
super, działa świetnie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:10 |