![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Projektuję portal w którym logowanie ma odbywać się dynamicznie za pomocą Ajaxa i plików COOKIES. W skrócie wygląda to tak: Jeśli nie jestem zalogowany - w menu pojawia się Rejestracja i Logowanie. Po kliknięciu na Logowanie pojawia się popup z formularzem logowania (Okno dialogowe to gotowy skrypt znaleziony w internecie). Zasotosowałem podwójną walidację - najpierw JavaScript sprawdza czy wszystkie pola są wypełnione, nastepnie wysyła to do za pomocą $.ajax do pliku PHP. Tam odbywa się druga walidacja - sprawdzam czy istnieje użytkownik, czy hasło jest poprawne. Skrypt daje odpowiednią odpowiedź z powrotem i podejmowana jest odpowiednia akcja - wyświetlany komunikat lub poprawne logowanie. I z nim właśnie mam problem. W duuuuużym skrócie kod wygląda tak:
po otrzymaniu kodu 5 Jquery przeładowuje stronę window.setTimeout('window.location = window.location', 1000); Teraz problem - przy przeładowaniu nie zostaje zapisane Cookie. Przy przetwarzaniu zapyrtania Ajaxowego sprawdzam też czy użytkownik nie jest już zalogowany (w razie gdyby cos się posypało i ktoś zalogowany chciałby się zalogować). Tu jednak okazuje się, że jestem już zalogowany ![]() Przedstawię to prościej: Przy przeładowaniu strony po zalogowaniu i przy przechodzeniu między stronami - nie zostają przesyłane ciasteczka. Nagłówki (w skrócie)
Przy Ajaxowym zapytaniu okazuje się żę ciasteczko jest wysłane (a w tym ciastku jest informacja że jestem już zalogowany ![]() Nagłówki:
Gdzie robię błąd? Czy coś jest nie tak z window.location? Wiem że trochę namieszałem ale nie wiem jak inaczej opisać swój problem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:50 |