![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2013 Skąd: Earth Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, jako że to mój pierwszy post to przedstawię się jako tako - otóż Patryk jestem, mam 23 lata i... to chyba tyle. Przechodząc do tematu zaznaczam - dopiero się uczę PHP, więc nie wszystko potrafię ogarnąć. A co do problemu... tak więc mam taki sobie plik w PHP:
i taki XML: chcę osiągnąć takie coś, że jeżeli w pliku news.xml znajdzie się tag <author> i mój pseudonim, to na stronie pokaże się przekierowanie do mojego profilu. Coś tam próbowałem kombinować, niestety - poległem w martwym punkcie z takim oto kodem PHP: Wiem, wygląda beznadziejnie, ale inaczej nie potrafię tego zrobić, a i tak nie działa. -------------------- Thug 4 Life |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 36 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do $xml ładujesz od razu autora, zauważyłeś? Powinno zadziałać:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2013 Skąd: Earth Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rzeczywiście, nie zauważyłem tego, dzięki za odpowiedź. Można zamknąć (chyba że ja mogę zamknąć, ale nie widzę takiej opcji).
Ten post edytował Shiny 22.07.2013, 19:15:48 -------------------- Thug 4 Life |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:52 |