![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Działanie ma być następujące, klikając odpowiedni wiersz tabeli zapamiętywany jest jego id i przekazywany do nowego okna w którym dopisuje pewne wartosci i przeladowywuje to okno w celu update'u w bazie. Próbuję zmienna zawierajaca id przekazać w ten sposób:
Funkcja wywoływana jest przy kliknięciu w dany wiersz i zmienna $sel to id tego wiersza. Problem tkwi w tym że przy otwarciu tego okna z formularzem gdzie jest przekazana zmienna jest ok ale jesli chce ta zmienna wykorzystac w celu dalszych działań z nią związanych i uzyje przycisku przeładowujacego okno to zmienna wraca do pierwotnej postaci, nie jest już to zmienna która została "kliknięta". Mam nadzieję że zrozumiale opisałem sprawę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekaż te zmienne w GET:
Tak na marginesie, nie lepiej użyć tutaj AJAX-a? Ten post edytował b4rt3kk 15.07.2013, 18:07:14 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok dzieki, skoro zaproponowałeś AJAX to jak przekazać ta zmienną i jak się poźniej do niej odwołać? Nie miałem nic do czynienia z ajaxem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzieki, skoro zaproponowałeś AJAX to jak przekazać ta zmienną i jak się poźniej do niej odwołać? Nie miałem nic do czynienia z ajaxem. Zmienną możesz przekazać dowolnie POST, albo GET, odwołujesz się do nich odpowiednio $_POST i $_GET, a wszystko odbywa się bez przeładowania strony. Jeśli nie miałeś nic do czynienia z AJAX-em, to najpierw przeczytaj sobie jakiś kurs. Być może zastosuj jQuery, który znacznie upraszcza korzystanie z ajaxa. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:12 |