![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
joł forumowicze.
Jest sobie w pewnym pliku jakiś div, powiedzmy o id_diva "dupa". Gdzieś tam pełznie sobie też standardowa funkcja ajaxowa w postaci:
Problem polega na tym, że po zastwowaniu funkcji "replace2" dowolny fragment kodu znajdujący się pomiędzy <script type="text/javascript"> a </script> w pliku blabla.html jest olewany przez jakąkolwiek przeglądarkę. Zaznaczam, że jeśli odpali się plik blabla.html bezpośredio, wszystkie linijki dżawaskriptu są posłusznie przetwarzane. Pytanie moje jest więc zasadnicze, WTF z tym ajaxem, że wyswietla sie wszystko, oprócz tego o czym wspomniałem. Rzućcie się proszę jakimś kodem, który zastąpi mi treść "dupy" pełną zawartością pliku blabla.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj np. jQuery. Chodzi o to, że http.responseText; jest w tej sytuacji traktowane jako zwykły HTML, a nie HTML DOM i ten DOM trzeba samemu zaktualizować. jQuery i pozostałe biblioteki JS rozwiązują ten problem.
Ten post edytował mortus 25.06.2013, 07:57:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mortus, rzadko uzywalem jquery (tylko w panelach administracyjnych php, żeby wyświetlać pasek postępu w trakcie działania skrypu), wiec nie mam zbyt dużej wiedzy, jak się z nim obchodzić. Poza tym, jego biblioteki są dosyć duże i spowalniają ładowanie się strony, a ta nad którą pracuję, nie jest zbyt zaawansowana (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Nie ma sposobu, żeby użyć jakieś innej metody z czystego javascript? Jeśli nie, to rzuć się please jakimś kodem, bo nie znam metod zastępowania tekstu z jquery i nie wiem, która dla tego przypadku byłaby tą najszybszą.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 17:37 |