![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam pytanie które już od kilku dni próbuje rozgryźć. Nie potrafię znaleźć żadnego treściwego rozwiązania w internecie. Buduję swojego CMS'a. Mam już kilka modułów skończonych, powoli zaczyna to działać. Każdą witrynę którą tworzę podpinam pod Google Analytics. Czy jest możliwość żeby statystyki Analytics wyświetlać w swoim CMS? Tak aby klienci którzy korzystają z CMS mieli ładnie opracowany dostęp do statystyk? Eksportowanie danych do PDF i udostępnianie użytkownikom nie wchodzi w grę - zbyt czasochłonne. Czy jest jakies dobrze napisane API lub skrypt który to umożliwia? Z góry dzięki za naprowadzenie ![]() Jeżeli zły dział - wiadomo ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 16 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google Analytics API w google nic nie zwróciło ?
![]() -------------------- devstrefa.wordpress.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę informacji mi dało ale nie do końca nakreśliło mi od czego zacząć i w którym kierunku zmierzać.
Trafiłem na coś takiego jak GAPI - Google Analytics PHP Interface. Pracował ktos z tym narzędziem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 16 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy z tego nie korzystałem, wszystko jak zwykle zależy od stopnia twoich umiejętności jeżeli API jest otwarte to raczej na pewno jest dokumentacja i opis co i jak zrobić, żeby dostać to czego się chce. Co do biblioteki o której wspomniałeś, to znalazłem ją na google code z ostatnią aktualizacją w 2009 roku, osobiście nie mam zaufania do nie wspieranych projektów. Jeszcze jak problem jest na samym początku to jest ok, gorzej jak tracisz 4h na integrację a na końcu okazuje się że brakuje czegoś czego w 2009 roku nie było i stajesz przed koniecznością zmiany biblioteki co prawie nigdy nie jest proste i przyjemne
![]() -------------------- devstrefa.wordpress.com
|
|
|
![]()
|
|
A masz jakiś lepszy pomysł?
Jakąś inna bibliotekę? |
|
|
![]()
|
|
To znaczy żebyśmy się zrozumieli ja nie mówię że tamta biblioteka jest zła, tylko że bym jej nie użył
![]() szybkie wyszukiwania w google pokazały jeszcze: https://github.com/wanze/Google-Analytics-API-PHP oraz dyskusję: http://stackoverflow.com/questions/6696930...e-analytics-api czyli w sumie rozwiązań jest dość sporo. Trzeba się przez to przekopać i wybrać najlepsze -------------------- devstrefa.wordpress.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:09 |