![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 7 Dołączył: 10.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku poprawnego wypełnienia formularza zapamiętuje w zmiennej sessji komunikat i korzytając z header() przekierowuje na stronę z wynikami. Na stronie z wynikami prezentuje komunikaty w tym te znajdujące się w sessji. Wykorzystuje do tego diwe funkcje:
Jeżeli jednak odkomentuję w funkcji showMessage ($message) linię:
która w moim zamiarze ma wyczyścić komunikaty przechowywane w sesji tak by nie wyświetlały się na kolejnych stronach to nie wyświetla mi się ten komunikat gdyż jak zauważyłem wartość zwracana przez count($_SESSION['message']['info']) równa się ZERO. Nie ukrywam jest to dla mnie pewna zagadka... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A jak użyjesz zamiast $_SESSION['message']['info'] = array(); tego: unset($_SESSION['message']['info']);?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 7 Dołączył: 10.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To samo czyli brak komounikatu i dodatkowo: Notice: Undefined index: info.
Jeżeli np. przed: dam break;
to komunikat znajdujący w sesji wyśweitla się... Jeszcze sprawdzę to na czystmy kodzie tylko z tymi funkcjami bo chyba to powinno działac zgodnie z oczekiwaniami. Sam już nie wiem i robie wielkie oczy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem te funkcje i one u mnie działają. Pokaż może jeszcze w jaki sposób je wywołujesz? Bo ta linia po odkomentowaniu powoduje, że wiadomości pokażą się tylko raz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:36 |