![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem bardzo początkujący, więc proszę o wyrozumiałość ![]() Oczywiście statycznie menu się tworzy za pomocą css'a, ale nie ma żadnej animacji. W dodatku chciałbym, żeby przyciski nawigacyjne były w poziomie. dodawałem w różnych miejscach 'display: inline', czy display="inline" , ale menu jest nadal poziome i oczywiście nie ma żadnej animacji. Szablon css
HTML + jquery
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze by było gdybyś wykorzystał narzędzia w stylu JSFiddle.
Niekoniecznie trzeba wykorzystywać jQuery po to aby dodawać animacje. Ostatnimi czasy bardzo dużo można zrobić za pomocą CSS. Zerknij tutaj: animacje w css Poza tym, nie do konca rozumiem problem? Menu ma być w pionie czy w poziomie? Cytat W dodatku chciałbym, żeby przyciski nawigacyjne były w poziomie. dodawałem w różnych miejscach 'display: inline', czy display="inline" , ale menu jest nadal poziome i oczywiście nie ma żadnej animacji. Można to wyjaśnić? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to wyjaśnić? Chodzi o to, że przyciski nawigacyjne mam w postaci wypunktowania pionowego, a chciałbym żeby były w poziomie względem siebie. Gdzieś wyczytałem, że można to zrobic za pomocą funkcji "display" i wartości "inline", ale nie mogę sobie z tym poradzić. Skrypt przepisywałem z książki, ale był napisany framgmentami i mogłem te fragmenty źle połączyć, bądź zapomnieć o bardzo istotnej i rzeczy. Biblioteki są dobrze zdefiniowane, bo inne skrypty działają. Skrypt powinien działać w następujący sposób: Gdy najeżdżamy kursorem na menu, to ono powiększa się za pomocą funkcji easeOutElastic, jak zjeżdżam to wraca do normalnego rozmiaru. Przepisałem go ponownie zamieniając dane na te z książki i dodałem komentarze, które mam nadzieję coś wniosą. CSS:
HTML i jQuery
P.S. Akurat ten rozdział jest udostępniony przez helion w formie pdf strona 67 http://pdf.helion.pl/jqnoni/jqnoni.pdf Doszedłem do tego, że brakuje mi jakiejś wtyczki, bo proste animacje działają, a poniższa już nie działa. Przesyłam nowy krótki dokumencik razem ze źródłem bibliotek. Jakiej biblioteki albo wtyczki brakuje ?
P.S. Poprawiłem .hide('explode',{}.1000); na .hide('explode',{},1000); ![]() więc to nie jest ten błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery UI
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:25 |