![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Jero- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem ze zmiennymi. Wystepuje bład:
Cytat Notice: Undefined variable: zmienna in C:\usr\www\strona.php on line 2 W pliku strona.php znajduje sie: <?phpprint "$zmienna";?> Z tego co tu jest, wydaje sie, że po prostu nie zdefiniowałem zmiennej. Kłopot w tym, że zmienna jest ustalona w linku: http://localhost/strona.php?zmienna=zawartosc Powinna wyskoczyć strona z napisem "zawartosc". A wyskakuje blad. Prosze o pomoc ps. mam serwer apache 2.0.50, php 4.3.9, mysql 4.0.21 i windows xp pro konfigurowałem tak jak w artykule Instalacja Apache |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź tak:
Ten post edytował peterj 5.10.2004, 21:46:34 -------------------- Warsztat: Apache 1.3.29 / PHP 4.3.4 / MySQL 3.23.58 / Winsyntax
|
|
|
-Jero- |
![]()
|
Goście ![]() |
Teraz działa. Dzięki. Kiedyś robiłem tak jak pisałem i działało, więc sie troche zdziwiłem. Wtedy miałem PHPTriad. Może to coś w konfiguracji... Nieważne.
Najważniejsze, że działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Jero @ 2004-10-06 13:41:04) Może to coś w konfiguracji... Nieważne. Eeeeeeeeehehehehe!! Sorry, ale lepiej się tym zainteresuj, bo jeśli nadal bedzie to dla Ciebie nieważne, to nie wróżę większych sukcesów. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
-Jero- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ja tego nie robię, dla sukcesów, tylko dla przyjemności
![]() ![]() Co do interesowania sie konfiguracją. Już sie jej dosyć naoglądałem instalując serwer. Co chwila błędy, kodowanie, itp. A później jeszcze te zmienne. Ale teraz wszystko jest już ok. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale mimo wszystko poczytaj o zmiennych $_GET i $_POST - na forum najczęściej pod keyword register_globals
![]() -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:08 |