![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pojęcia czemu zwraca mi ostrzeżenia uniemożliwiające wykonanie skryptu.
$feedCategory = x $categorySegregation wygląda tak: Array ( [0] => x ) $feedAuthor = y $userSegregation wygląda tak: Array ( [0] => y ) Błąd: "Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, integer given in" wskazuje na linię: Nie mam pojęcia czemu, próbowałem bez dodatkowych warunków, cały czas wyrzuca ostrzeżenia, a skrypt w pełni nie działa
Ten post edytował smrodek11 23.04.2013, 22:24:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Dobrze się składa bo jest fachowe narzędzie do rozwiązania tego problemu! Tutaj LINK. Głowa do góry! Uda Ci się! Pozdrawiam. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybym nie użył google do tego momentu, zapewne nie pisałbym tu
![]() Nie rozumiem czemu zwraca to ostrzeżenie, skoro oba arraye różnią się jedynie literą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój PHP mówi, że to nie jest tablica. Ja nie śmiem się kłócić...
Poczekaj do jutra może mu przejdzie ![]() -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blad: "Warning: in_array () spodziewa się, parametr 2 jest tablicą, całkowita podana w" wskazuje NA LINIE:
Takie coś wypisał tłumasz gógla, ostrzezenia sa po to, zebys wiedzial co nie tak, w tym wypadku ostrzezenie informuje cie, że funkcja in_array() oczekuje, że 2 parametr będzie tablicą, zaś ty podałeś jako 2 parametr INTEGER czyli liczbę całkowitą zrób Cytat Poczekaj do jutra może mu przejdzie ![]() Ten post edytował sajegib 23.04.2013, 23:23:29 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 24 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Rokitno Szlacheckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale w lini 1 nadpisujesz tą tablicę i w lini 5 już nie będzie banglć
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 20 Dołączył: 2.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok jest jakiś postęp, kluczowe zdanie "you can just call composer from any directory in your command line." sprawiło że coś drgnęło ![]() za to teraz wywala mi błąd gdy dochodzi do paczki którą dodałem w composer.json ("doctrine/data-fixtures": "dev-master", "doctrine/doctrine-fixtures-bundle": "dev-master") [RuntimeException] Failed to clone http://github.com/doctrine/data-fixtures.git, git was not found, check that it is installed and in your PATH env. 'git' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. git jest zainstalowany, dodałem katalog gita do zmiennej środowiskowej jakaś szybka recepta? Nie mam pojęcia czemu zwraca mi ostrzeżenia uniemożliwiające wykonanie skryptu. $feedCategory = x $categorySegregation wygląda tak: Array ( [0] => x ) $feedAuthor = y $userSegregation wygląda tak: Array ( [0] => y ) Błąd: "Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, integer given in" wskazuje na linię: Nie mam pojęcia czemu, próbowałem bez dodatkowych warunków, cały czas wyrzuca ostrzeżenia, a skrypt w pełni nie działa
Tu raczej nie chodzi o in array, tylko masz kod: gdzie dajesz: po kolei: in_array($feedAuthor, $userSegregation) Tu jest ok, ale potem masz ) && $categorySegregation = 0, gdzie według twojego kodu co napisałeś zmienna categorySegregation jest array, a porównujesz ją do 0, oraz nie jedno "=" a 2 "==" No i dodatkowo przedebuguj sobie wszystkie zmienne czy śa takiego typu jakiego oczekujesz. ![]() Ten post edytował szok 24.04.2013, 07:52:02 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:17 |