![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hejka, w jednym widoku przełączam się do drugiego przy pomocy kodu:
Kod NavigationService.Navigate(new Uri("/Page1.xaml", UriKind.Relative)); To działa, widok się ładnie zmienia. Problem polega na tym, że do tego widoku, do którego się właśnie przełączam chciałbym przekazać pewne wartości/zmienne z aktualnego widoku. Od tych wartosci zależeć będzie zachowanie widoku drugiego. Jak więc mogę te wartości przekazać? A może w ogóle jakoś inaczej należy przełączać się między widokami? edit: znalazłem takie coś: this.NavigationService.Navigate(new Uri("/ForecastPage.xaml?City=" + curCity.CityName + "&Latitude=" + curCity.Latitude + "&Longitude=" + curCity.Longitude, UriKind.Relative)); Osobiście średnio takie coś mi siępodoba, ale jeśli tylko tak się da to trudno... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka, w jednym widoku przełączam się do drugiego przy pomocy kodu: Kod NavigationService.Navigate(new Uri("/Page1.xaml", UriKind.Relative)); ... edit: znalazłem takie coś: this.NavigationService.Navigate(new Uri("/ForecastPage.xaml?City=" + curCity.CityName + "&Latitude=" + curCity.Latitude + "&Longitude=" + curCity.Longitude, UriKind.Relative)); Osobiście średnio takie coś mi siępodoba, ale jeśli tylko tak się da to trudno... Jeszcze możesz załadować coś do localSQL i przekazywać ID do rekordu, ale z tego co wiem to lepiej nie zrobisz. Silverlight, protoplasta WP SDK, też przekazywał brzydko parametry (bez szans na poprawę) więc w WP SDK nie spodziewaj się więcej ![]() Michał |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ok, dzięki za wypowiedź.
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co znalazłem w sieci to używanie globalnych zmiennych w obiekcie aplikacji. Ale to też nie jest zbyt ładne.
|
|
|
![]()
|
|
No, w akcie desperacji też pomyślałem o czymś takim...
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:19 |