![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2002 Skąd: Leszczyny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!!!
Mam pytanko. Jest taka sytuacja, macie komputery podłączone w sieci, każdy użytkownik logując sie na komputerze ma swój login i hasło (standard nie?)... jak zrobić, żeby po wejściu na stornie został rozpoznany jego login i nazwa użytkownika, to chyba chodzi o zmienne środowiskowe, ale nie wiem jakie, jak wiecie to napiszcie... Jak sie to w ogóle da to zobić.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2002 Skąd: Leszczyny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha miało byc logowanie automatyczne, a nie autotyczne
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?
phpinfo(); ?> Ten skrypt pokaze Ci wszystkie zmienne srodowiskowe. Z tego co wiem to w asp jest mozliwosc takiego logowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym ASP to jestes tego pewien??
bo by mnie tez interesowalo? A co do php to nie slyszalem zeby bylo mozliwe , zreszta w ASP tez nie chce mi sie wierzyc przeciez wywolujac strone w przegladarce musiala ona by wyslac w naglowku te dane a nic takiego nie jest wysylane:) a w srodowiskowych nic takiego nie ma ![]() Jesli ktos wie czy rzeczywiscie jest taka mozliwosc w ASP lub w innej technlogi to prosze o wypowiedz i opisanie jak to funkcjonuje. THX -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chodzi o ASP to jestem pewien. Widzialem juz takie rozwiazania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ASP pobiera z zmiennych srodowiskowych uzytkownika zalogowanego w systemie.
TAK? A jak to funkcjonuje? Pierwsze slysze zeby system wysylal w zmiennych do serwera nazwe uzytkownika. Jesli jest to jakos mozliwe to moze po client side i podac na serwer lub jeszcze jakos inaczej lecz ja nie mge se tego jakos wyobrazic Prosze o jakies konkretniejsze wypowiedzi :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Castor masz racje.
Pytalem sie o to ASP i okazalo sie, ze to nie zupelnie tak. Mianowicie strona jest zrobiona w ASP ale na to czy dany uzytkownik ma do niej dostep zalezy od zalogowania sie do serwera NT. Ale podobno mozna to zrobic w ten sposob, ze na komputerz clienta jest programik odczytujacy IP, login i domene, ktory przesyla te dane do serwera i jezeli strona zostanie otwarta, to zostaje sprawdzony IP osoby otwierajacej ta strone. Potem porownany zostanie login i domena i jezeli wszystko bedzie pasowac to ta strona zostanie wyswietlona. Na drugi raz bede sprawdzal informacje :oops: |
|
|
![]()
|
|
takie cos to i w php by skrobnal :wink: ale nie dla modemowcow
![]() znasz jakies dobre forum ASP i JSP i stronki z manualami? -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz Castor manuala do ASP, to mogę Ci nadesłać. 8)
-------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Strona z ASP:
- www.tech.aspin.pl (polecam, swietny serwis) Strony z JSP: - republika.pl/javasoft/index.html - www.programik.com/jsp/artykuly.php - java.sun.com/products/jsp/ |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jak chcesz Castor manuala do ASP, to mogę Ci nadesłać. 8)
bede wdzieczny ![]() -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Mam takie male pytanko co jest lepsze ASP, JSP czy XML :?:
Szczegolnie interesuje mnie zdanie o XML'u |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie chciałem wpakować tego manuala do jakiekoś zipa i okazało się, że napisany jest on w ASP, więc musiałbyś go odpalić na jakimś serwerze obsługującym ASP. Może zainstalujesz sobie IIS/PWS :?:
-------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Miscytus tamten post w temacie skrypty to mial byc tu :?:
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak - miał być tu, ale mi się pomyliło :oops:
![]() ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Cytat Właśnie chciałem wpakować tego manuala do jakiekoś zipa i okazało się, że napisany jest on w ASP, więc musiałbyś go odpalić na jakimś serwerze obsługującym ASP. Może zainstalujesz sobie IIS/PWS :?:
widzialem ten post w Skryptach nagle znikl i jest tu ... ...ale jazda hehheh ![]() A podeslij tak z ciekawosci chce se poparzec kiedys chcialem sie ASP nauczyc ale dalem se z tym spokoj ,a jak bedzie mi potrzebne to skladnie se chyba jakos przyswoje :wink: narazie biore sie za Jave i JSP. -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Wysłałem Ci dwa maile (z Onetu i z WP), ale coś jest nie tak, bo nie chce załączyć żadnego pliku.
![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chcesz, to ściągnij sobie tego manuala z:
http://strony.wp.pl/wp/mistycus/iisHelp.cab [1.61 MB] lub http://strony.wp.pl/wp/mistycus/iisHelp.rar [1.57 MB] Jak pobierzesz, to daj mi znać, bo chcę te pliki usunąć 8)[color=darkred][/color] -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php to takie cos mozna zrobic z cookiesami, tylko nie jestem pewny czy to jest bezpieczne
-------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja wole uzywac sesji
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 19:43 |