![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam pytanie jak zrobić coś takiego, że po kliknięciu "Zarejestruj" i w polach nie ma wpisanego tekstu pojawia się komunikat: "Musisz wypełnić wszystkie pola!" Mam taki kod:
Część kodu wyciąłem(nie będę zamieszczać całości) Ale to jest najważniejsze. I tak problem w aktualnym kodzie jest taki, że po uruchomieniu pliku register.php od razu wysyła komunikat o tym,żeby wypełnić wszystkie pola. A ja chciałbym, żeby się to działo dopiero po kliknięciu i jeśli nie wpisano danych. Czy może mi ktoś pomóc? Próbowałem też tak ale nic nie daje:
Ten post edytował Kerth 24.03.2013, 12:15:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moje błąd nie jest w tym kodzie tylko w czymś co wywołuje ten kod bo nie sprawdza tablicy $_POST jak się należy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do sprawdzenia czy tablica $_POST jest pusta używamy funkcji empty, która zwróci TRUE jeśli pole jest puste, bądź też false jeśli coś tam jest wpisane.
Pytasz jak zrobić aby bład wypluwało dopiero po wpisaniu danych. Najprościej sprawdzać czy pole submit zostało już kliknięte.
Ten post edytował Michael2318 24.03.2013, 12:58:06 |
|
|
-Marine- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja isset, empty sprawdza jedynie czy dany ciąg jest pusty, isset sprawdza czy zmienna istnieje.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:21 |