![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej mam problem ponieważ mój serwer ma ustawione allow_url_fopen = OFF (kontaktowałem się z adminem i tego nie aktywuje, próbowałem oszukać za pomocą htacces oraz ini_set i niestety nie da rady).
Problem polega na tym, że mam funkcję obsługującą dotpay w której zmieniłem fopen na curl jednak jest problem z funkcją fgets po takiej zmienie pojawia się błąd: ErrorException [ 2 ]: fgets() expects parameter 1 to be resource, string given ~ MODPATH/site_payment/classes/dotpay.php [ 30 ]
Byłby ktoś w stanie pomóc mi z tym problemem? będę bardzo wdzięczny. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Manual -> fgets — Pobiera linię ze wskaźnika pliku
Albo zapisz sobie $handle do pliku i potem fopen(),fgets() albo wytnij sobie ze zmiennej $handle przy pomocy substr() albo wyrażeń regularnych albo inne możliwości. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a Byłbyś w stanie pomóc mi z wycinaniem stringa i funkcją: substr() ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzięki bardzo za pomoc ale niestety nadal cos ta funkcja nie działa poprawnie;/ nie weryfikuje mi kodu na stronie dotpay tylko za każdym razem zwraca "prawdę" tzn kod poprawny
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:52 |