![]() |
![]() |
-TadzioNorek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Glowie sie z tym, przegladnalem google szukajac na rozne sposoby. SELECT nie dziala w SELECT WHILE
mam dwie bazy - jedna baza np to tytuly filmow a w drugiej informacje o filmach (ktore nie moga byc w jednej bazie z tytulami) wiec robie select wszystkie z bazy nastepnie while i tu chcialbym po id wyjmowac z innej bazy dane ale to nie dziala :/ jak to zrobic ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat i tu chcialbym po id wyjmowac z innej bazy dane ale to nie dziala : POkaż kod, napisz czym się objawia to nie działanie..... To po pierwsze.Po drugie: zanim napiszesz kolejnego posta to zastosuj się do tego: Temat: Jak poprawnie zada pytanie A po trzecie: jesteś pewien że masz na myśli bazy a nie tabele? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-TadzioNorek- |
![]()
|
Goście ![]() |
A więc mam dwie bazy danych: filmy i ogladalnosc. W filmach mam id Tytuł rezyser itd itp a w ogladalnosc mam kto obejrzal ten film i o ktorej itd itp
Chce wyjac kazdego uzytkownika z osobna a nastepnie wyswietlic wszystkie filmy ktore on ogladal i dane o tym fimie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Poraz kolejny ci powtarzam: to nie są BAZY a TABELE. Rozróżniaj te dwie rzeczy....
W obu zapytaniach lecisz do TABELI FILMY.... Naprawdę tego nei widzisz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-TadzioNorek- |
![]()
|
Goście ![]() |
moj blad, jest jedna baza i dwie tabele,
w kodzie jest blad pierw jest select z ogladalnosc a drugi dopiero select z filmy ale to nadal nie dziala niestety - czyli rozumiem ze pownno zadzialac i nie robi sie tego w inny sposob tylko select sie robi w select while ? |
|
|
![]()
|
|
Jesli ci nie dziala, to moze masz blad zapytania. Wyświetl go sobie. Tu masz napisane jak:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:19 |