![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , nie wiem kompletnie jak napisać skrypt w którym wpisujesz liczbę i możesz dać np jakąś instrukcję do wykonania , mam tylko skrpyt który przenosi do innego pliku.php . poda ktos skrypt w któym można podać liczbę ?
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
Instrukcję tzn.?
Co do wpisania liczby wykorzystaj HTML i metodę przesyłania POST lub GET |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żeby można było coś robic , po prostu żeby był kod na podanie liczby a resztę se będę próbował , bo w poradnikach uczą tylko na $date i nic z tego nie rozumiem gdyż np na $stan to samo co na $date nie działa , zryte to trochę ale i tak mam chęci i się naucze , proszę o kod dzięki któremy pojawi się pasek podaj liczbę i przycisk ok i żeby po tym kodzie można było coś robić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
kubek3898 już Ci podpowiedział: wyślij wpisywaną liczbę za pomocą POST lub GET.
Formularz > pole do wpisywania liczby > przycisk zatwierdzający > odebranie wysłanej zmiennej > działanie na niej wedle życzenia. I tak przy okazji: Temat: Jak poprawnie zatytulowac watek
Powód edycji: [Daiquiri]:
|
|
|
![]()
|
|
no tyle że ja jeszcze prawie nic nie wiem , ledwo co zmienne i funkcję ogarniam a tu jakieś post i coś jeszcze , może jaśniej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Zbuduj formularz w HTML i przeczytaj co nieco o przesyłaniu zmiennych w PHP (nawet w manualu)
|
|
|
-kubek3898- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |