![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest sobie tabela Klienci. W tej tabeli znajduje się unikalne pole IDKlienta (INT, NOT NULL, UNSIGNED, auto_increment) zawierające identyfikator klienta i będące kluczem głównym tabeli.
W liście indeksów wyświetlanej przez phpMyAdmin widzę: Nazwa klucza Typ Moc Pole PRIMARY PRIMARY 16 IDKlienta IDKlienta INDEX brak IDKlienta Czy taka sytuacja jest prawidłowa? Wygląda to jakby na polu IDKlienta były założone dwa indeksy. Jak powinno być? Chciałem jeszcze dopytać o coś, o co już pytałem... Przeszukuję jedną główną tabelę według wielu pól - czy każde z tych pól powinno mieć założony indeks? Chodzi mi zwłaszcza o pola DATETIME i DATE. Tabela jest aktualizowana i przeszukiwana właściwie w takim samym stopniu. Pozdrawiam, Krzysiek Ten post edytował ktuvok 25.09.2004, 10:27:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2004 Skąd: Golub-Dobrzyń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o twoje pierwsze pytanie ale z tego co wiem to jest jakis błąd wyświetlania....
A na tomiast nie trzeba dawac indeksów do data i datatime chyba ze nie masz odzielnej kolumny o nazwie np. ID gdzie założyłeś indeks.... -------------------- PHP 4.3.11 apache 1.3.31 i wszystko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, że trzeba: IDKlienta (INT NOT NULL AUTO_INCREMENT). Bez UNSIGNED...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:48 |