![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2004 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy to normalne, że po wyłączeniu JS w przeglądarce takie rzeczy jak: document.getElementById('boldStuff2').innerHTML = userInput; działają? To co w takim razie nie działa? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś nie ma prawa działać po wyłączeniu obsługi JS w przeglądarce.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2004 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tak po krótce... I czemu z wyłączoną obsługą JS wyskakuje alert oraz zmienia się klasa? Teoretycznie nie powinno... Np. setTimeout, setInterval przestaje działać, a to wyżej nie ![]() Ten post edytował MariuszS 11.01.2013, 18:07:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć przykład na jakiś serwer. Napisz na czym testujesz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ten kawałek kodu nie wystarczy?
http://kaizen.domenomania.pl/js.php KLIK otwiera alert, wyłączam JS->KLIK otwiera alert. Dopiero po przeładowaniu strony KLIK nie otwiera alertu. KLIK2 otwiera alert, wyłączam JS->KLIK2 nie otwiera alertu - nie wymaga przeładowania. Ale jak sprawić by w takiej konfiguracji jak działa KLIK, bez przeładowania JS sie nie wykonywał? Any idea? Ten post edytował MariuszS 11.01.2013, 23:58:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie tak jest. Nie mam pojęcia jak rozwiązać Twój problem. Ale z drugiej strony kto wyłącza JS akurat na Twojej stronie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć pytanie na stackoverflow niech cały świat pochyli się nad tym problemem/ciekawostką bo naprawde jest to dziwne.
Tylko nie zapomnij podać linka do tematu ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Akurat na tej stronie co podałem nikt nie musi wyłączać, ale ten problem doskwiera mi przy jednej ważnej rzeczy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Sprawdziłem podany przez Ciebie przykład i jest ok, tzn. po wyłączeniu js, klikanie nie powoduje pojawienie się alertów. Testowane na Fx 18.
Nasuwa mi się jedno pytanie. Czy po wyłączeniu js, odświeżyłeś stronę? -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Nie, i właśnie o to chodzi żeby blokowało bez odświeżania strony. KLIK2 nie otwiera alertu bez przeładowania, tylko po samym wyłączeniu, a KLIK dalej otwiera... W tym cała zagadka.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli jest to temat który ciężko rozwikłać to może ktoś poradzi mi od drugiej strony.
Na zdarzenie jquery .click odpalam funkcję "X" w której wykonuje się kod JS z m. in. setInterval wewnątrz, jeżeli ktoś wyłączy JS w przeglądarce i wywoła .click'a to funkcja się wykona ale "oleje" setInterval wykonując resztę instrukcji (co się nie może zdarzyć w moim przypadku bo zaburzy to działanie skryptu). Chcę zrobić by po wyłączeniu JS w przeglądarce, po wywołaniu .click funkcja "X" się w ogóle nie wykonywała, tzn. może się wykonać ale bez kodu w środku. Próbowałem to obejść właśnie w ten sposób: - w kodzie html wstawiłem diva z class=0, - na początku funkcji "X" sprawdzam if'em za pomocą jquery czy class=0 - jeżeli tak to ustawiam za pomocą jquery class=1, wykonuje kod funckji "X" a na koniec ustawiam za pomocą JS (document.getElementById) class=0, - i znowu po wywołaniu f "X" sprawdzam czy class=0. Liczyłem, że jeżeli ktoś wyłączy JS w przeglądarce to na końcu funkcji "X" nie ustawi się class=0 i przy następnej próbie wywołania funkcji "X" kod się nie wykona. Rozwiązanie (moim zdaniem) w teorii dobre, ale jak widać w praktyce zawiodło bo JS pomimo wyłączenia, działa. PS. Oczywiście wszystko bez przeładowania! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy to normalne, że po wyłączeniu JS w przeglądarce takie rzeczy jak: document.getElementById('boldStuff2').innerHTML = userInput; działają? Nie i jest to błąd przeglądarki (zgłoś to). Sprawdziłem na Operze/Fx i nawet bez przeładowania strony JS nie działa. A powód jest logiczny, przeglądarka po wyłączeniu JS stosuje się do tego dopiero po ponownym załadowaniu strony. Nie musisz się tym martwić bo jest to błąd przeglądarki a nie Twój. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:21 |