![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pisze sobie taki plik, który wyświetla błędy w razie problemów na stronie, i mam taki kod:
a dokladniej chodzi mi o ta czesc:
Jak mozna umiescic ten kod CSS tak, aby ladnie wygladalo i bylo poprawnie wykonane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 8 Dołączył: 26.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie mieszaj PHP z HTML/CSS -> stwórz jakiś system szablonów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod css umieszcza się z zewnętrznym pliku/plikach, co do mieszania html-a z php to odpowiedź masz wyżej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 369 Pomógł: 2 Dołączył: 1.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tego daze tylko ze powiedzmy ze zanim includuje szablon to sprawdza czy istnieje paczka z jezykiem, czy szablon istnieje, czy uzytkownik nie jest zbanowany, i do tych wiadomosci potrzebuje css aby nie bylo na "sucho" wyswietlane tylko jakos ozdobione
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to w jakim celu?
Zapisz css w pliku z rozszerzeniem css i dołącz do nagłówka strony w zwykłym HTML, tak jak i kodowanie. Nie ma potrzeby robienia tego przez PHP. Tak będzie i poprawnie i optymalnie. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
w celu ustawieniia polskich znakow dla komunikatow
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w celu ustawieniia polskich znakow dla komunikatow W tym celu daj nagłówek HTML. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może lepiej zacznij używać smarty. Dość przyjemnie na tym się tworzy systemy szablonów
|
|
|
![]()
|
|
ja w was ludzie nie wierze
![]() |
|
|
![]()
|
|
ja w was ludzie nie wierze ![]() To po co poprzez php dodajesz do nagłówka kodowanie? Po co w kodzie dodajesz styl? Od tego właśnie masz HTML HEAD. Może być tak jak masz teraz, ale jeśli chcesz by było optymalnie dodaj normalny HEAD. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:09 |