![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to czy sie da i jesli sie da to jak utworzyc dynamicznie warstwe. O co konkretnie mi chodzi. Musze napisac funkcje, ktora przy wywolaniu bedzie tworzyc nowa warstwe ( <div> ), ktora bede mogl sobie formatowac, edytowac itp.
Ktos wie? ![]() -------------------- "Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może prościej będzie w ten sposób :
1. umieścic DIV'a w kodzie strony i go "schować" tzn. visibility='hidden' 2. funkcja ustawia parametry takiego DIV'a i go 'pokazuje' Wygenerować się da ale to jest raczej skomplikowane - dołanczanie nowego obiektu itd. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz edytowac wczesniej przygotowanego diva przez innerHTML, chodzby tak jak kolega wyzej napisal...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. innerHTML dziala tylko pod IE
![]() 2. musze miec mozliwosc tworzenia dynamicznie warstwy bo: - warstwa ta ma byc ustawiana relatywnie od miejsca, w ktorym znajduje sie kursor myszy, a jesli wklepie gdzies kod warstwy to ona bedzie sie wyswietlac relatywnie od miejsca gdzie jest ten kod - warstwa bedzie miala dynamicznie zmieniana zawartosc przez argumenty z javy wiec ![]() ![]() -------------------- "Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem pod FF 0.9, IE 6 i Operze 7.54 Cytat 1. innerHTML dziala tylko pod IE ![]() Bzdura... -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ins@ne @ 2004-09-15 10:11:07) musi byc dynamicznie tworzona Nie musi - moze byc dynamicznie edytowana. Cytat("ins@ne") musze miec mozliwosc tworzenia dynamicznie warstwy bo: - warstwa ta ma byc ustawiana relatywnie od miejsca, w ktorym znajduje sie kursor myszy Mozna takze przesunac juz istniejaca warstwe. |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziekuje - wszystko dziala i naprowadzilo mnie to w ogole na przeszukiwanie specyfikacji w3c... Ale jest jedna rzecz, ktora nie chce mi dzialac w dalszym ciagu (a nie moge znalezc przykladu w sieci, ktory by to opisywal). Nie moge ustawic pozycji tej warstwy. Rozmiar, kolory itp. ustawiam bez problemu, ale z pozycja nie moge
![]() OK... Juz nieaktualne. Przed ustawieniem wartosci dla .top trzeba zmienic position na jakikolwiek inny niz statc... (wyczytane ze specyfikacji css). Ten post edytował ins@ne 16.09.2004, 11:24:16 -------------------- "Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Cudi @ 2004-09-15 17:50:37) Cytat 1. innerHTML dziala tylko pod IE ![]() Bzdura... Co nie znaczy ze nie lepiej skorzystac z DOM. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To jeszcze mam jedno pytanie
![]() Calosc, ktora tworze to funkcja, ktora bedzie wyswietlac "dymki" (takie jak alt przy img). Teraz chcialbym zeby rozmiar tego dymku byl dopasowany to tekstu wewnatrz niego. Funkcja wyglada tak:
No i mam problem z tym wymiarowaniem. Wedlug tego co tam znalazlem w w3c to 'em' to jest odleglosc rowna rozmiarowi czcionki, ale to nie jest to czego szukam bo jesli wpisze same 'WWWW' to pole jest w sam raz, a jak wpisze same 'iiii' no to pole jest o wiele za duze. Probowalem (tak jak w tym kodzie) jakos wykorzystac atrybut length i pomnozyc go przez rozmiar fonta, ale to tez nie daje pozadanych rezultatow. Czy ktos z Was wie moze jak to rozwiazac? Kiedys cos takiego robil? EDIT: A i to udalo sie rozwiazac. Troche tylko trzeba bylo zmienic tok myslenia. Wystarczy zamienic div (ktory "ciagnie sie" do konca linii) na span i problem z glowy. Dziekuje za pomoc! Ten post edytował ins@ne 16.09.2004, 15:10:22 -------------------- "Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów."
Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:40 |