![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Próbuję zrobić chowanie i pokazywanie boxa wzajemnie na siebie oddziaływające . Skrypt, który znalazłem w internecie w pewnym stopniu udało mi się przekstałcić na moje potrzeby lecz problem jest taki że działa tylko pierwszy box, a reszta nie odpowiada. Skrypt wziąłem z tej strony: http://www.webdesignerwall.com/demo/jquery/accordion1.html. Chcę aby po naciśnięciu na div news_hidden on się chował, a pokazywał się div news_active znajdujący się pod nim i chował się poprzednio otwarty div news_active i pokazywał wcześniej ukryty div news_hidden. Mój plik wygląda następująco: Kod <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function(){ $("#news #news_active:first").addClass("active"); $("#news #news_hidden:first").hide(); $("#news #news_hidden:not(:first)").hide(); $("#news #news_hidden").click(function(){ $(this).next("#news_active").slideToggle("slow") .siblings("#news_active:visible").slideUp("slow"); $(this).toggleClass("active"); $(this).hide(); $(this).siblings("#news_hidden").removeClass("active"); }); }); </script>
Ten post edytował Adis92 7.12.2012, 22:34:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz mieć jakiś punkt zaczepienia, tzn. wykorzystać DOM. O ile dobrze zrozumiałem Twój problem. Kod HTML:
a teraz jQuery:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem o co chodzi z tym zaczepieniem. Tylko przyznam że na js się nie znam i nie bardzo wiem gdzie wstawić tą funkcję.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem o co chodzi z tym zaczepieniem. Tylko przyznam że na js się nie znam i nie bardzo wiem gdzie wstawić tą funkcję. Pomiędzy znaczniki <script>...</script> i to wszystko, powinno działać. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ludzie, id jest po to, żeby używać go tylko raz...
|
|
|
![]()
|
|
Użyłem Twojego skryptu i działa tylko chciałbym żeby po tym jak się otwiera nowy div .news_active i jest otwarty inny div .news_active to żeby ten otwarty się zamykał i pokazywał jego div .news_hidden.
Kod <script>
$(function() { $(".news_active:first").show(); $(".news_hidden:first").hide(); $('.parentNod .news_hidden').click(function() { $(this).closest('.parentNod').children('div').each(function() { if ($(this).is(":visible") == true) $(this).slideUp("slow"); else $(this).slideToggle("slow"); }); }); }); </script> Ten post edytował Adis92 9.12.2012, 14:53:10 |
|
|
![]()
|
|
ludzie, id jest po to, żeby używać go tylko raz... Słuszna uwaga, musisz zmienić id na class. Później zastosować ukrywanie / pokazywanie obiektu dla wszystkich obiektów danej klasy. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Słuszna uwaga, musisz zmienić id na class. Później zastosować ukrywanie / pokazywanie obiektu dla wszystkich obiektów danej klasy. Zmieniłem na class już. Ale jak zastosować ukrywanie / pokazywanie obiektu dla wszystkich obiektów danej klasy? Bo nie bardzo wiem jak to zrobić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:22 |