![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem. Nie wiem, w jaki sposób wyedytować kilka rekordów na raz.
Mam coś takiego (przykład) (formularz ogólnie wyświetla się i generuje poprzez while, gdy pobiera z bazy dane do edycji): Gdzie to wszystko jest w bazie o strukturze: id || title || description Normalnie to żaden problem odebrać dane POSTem i wprowadzić do bazy. Problem w tym, że tych pól do edycji może być raz 5, a innym razem nawet 10, a jeszcze innym razem tylko 1. Macie jakieś pomysły? Ten post edytował in5ane 4.12.2012, 15:50:43 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może:
Przy pobieraniu danych z tabeli do formularza incrementuj jakiś licznik, i umieść go na samym końcu formularza jako hidden, żeby wysyłał ilość utworzonych par pół, użyj w name pola nawiasy kwadratowe, stworzy Ci w ten sposób tablice: name=title[] (tablica będzie miała już standardową postać title[1], title[2] itd...) i odbierasz w prostej pętli while z licznikiem dopóki, doputy licznik nie osiąga wartości przesłanej z ukrytego pola formularza. powinno śmigać.. -------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2013 Skąd: Uniejów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A można rozpisać to jakoś na przykładzie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:20 |