![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Piszę(właściwie to już prawie napisałem, ale pozostała mi 1 kwestia której za nic nie mogę rozwiazać) stronę internetową, m.in. ma się na niej znajdować mapa, i jak kliknie się na dane miasto to przenosi na odpowiednią podstronę. Zależy mi na tym żeby po najechaniu na dane miejsce obrazek się trochę rozjaśniał(pzygotowałem 3 obrazki, osobny dla a/a:visited, a:hover i a:focus etc.). Jednak jest 1 problem, znaczący. Tło pod obrazkiem jest przesunięte w dół przez co ucięte i nieładnie wygląda(http://img208.imageshack.us/img208/4434/70673991.png) Tą ramkę zostawiłem bo wtedy lepiej widać w czym problem. Podam jeszcze "kod" i może komuś uda się znaleźć moment w którym się pomyliłem: HTML: CSS:
Jak widać jest tam parę kawałków które miały zaradzić problemowi ale nie zadziałały :/ Sprawdzałem też ten kawałek w "laboratoryjnych" warunkach, czyt. z wyciętą z pliku resztą strony, niestety rezultat ten sam ![]() Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Zellus |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest szansa aby zobaczyć stronę online? Myślę, że wtedy mógłbym pomóc.
-------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Adres strony: http://h93.xtreemhost.com/wroc/
Dane schowałem bo strona nie na użytek własny tylko dla kogoś i nie wiem czy ten ktoś by sobie życzył ![]() #edit Zawartość strony została już poprawiona Ten post edytował Zellus 13.11.2012, 23:00:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spokojnie, na co dzień pracuję z NDA, także na brak danych się nie obrażę
![]() ![]() Jest też drugie podejście, jeśli w/w Ci "nie podchodzi". Dla "a" (elementy defaultowo liniowo) ustaw display: inline-block lub block, tylko dla wszystkich backgroundów musi być no-repeat! Mam nadzieję, że pomogłem ![]() -------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, teraz działa!
![]() W poprzednio podanym linku znajduje się poprawiona wersja strony. Temat można zamknąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 22:16 |