![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem. Pisze w ZF pewien system zamówień i mam w nim kilka pomocniczych klas tzn. klase do obliczania kosztów wysyłki, wagi itp. Są to na tyle specyficzne klasy ze sa pisane wyłacznie pod tą aplikacje. I teraz nie do końca wiem co z nimi zrobić, tzn. gdzie w struktórze katalogów jest ich miejsce? Na pewno chce żeby były w folderze application bo tak jak pisałem to nie są jakieś biblioteki wielokrotnego użycia a klasy specyficzne dla tej konkretnej aplikacji. Są to na tyle rozbudowane klasy że ich funkcjonalność nie może być umieszczona w controlerach, nie są to też żadne modele danych . I tu pytanie w jakim folderze wg. nomenklatury Zenda powinienem umieścić te klasy Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to nie modele jak modele
![]() Ten post edytował CuteOne 9.11.2012, 15:35:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ew. jako dodatkowy kontroler dodać bez routingu.
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 26.10.2012 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem Czy dobrze rozumię ale chodzi Ci możę o Action_Helper?
Jesli tak to np. w folderze application tworzysz folder [helpers] i w aplication.ini dodajesz resources.frontController.actionHelperPaths.HELPER_Prefix = APPLICATION_PATH "/controllers/helpers/" a potem np w kontrolerze odnosisz sie do nich $zmienna = $this->_helper->nazwahelpera->nazwafunkcji(); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:56 |