![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na stronie mam reklamy (buttony partnerów). Chciałbym aby były one ładowane na samym końcu strony, by całość strona szybciej się wczytywała. Myślałem o czymś w javascript lub Ajax ale z tym drugim nie mam żadnego doświadczenia. Proszę o porady. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ile tych buttonów jest i ile zajmują żeby myśleć o takich głupotach jak ładowanie ich za pomocą AJAXa?
Czymkolwiek je ładujesz to i tak je ładujesz więc nie ma tu żadnej korzyści. Buttony są na końcu strony więc nie opóźniają jakoś bardzo wczytania strony właściwej, a potem już się znajdują w cache przeglądarki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warto przemyśleć uwagi markonix'a. Gdy reklam jest zbyt wiele "oglądacze" po prostu zamykają wszystko i nie wracają....
Jeżeli dalej chcesz drążyć temat, to masz do wyboru jquery (które działa dokładnie tak, jak oczekujesz) lub o wiele lepsze rozwiązanie w postaci czystego javascriptu: Ten post edytował bpskiba 7.11.2012, 21:55:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:28 |