![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, ze juz zanudzam, ale wybaczcie, bardzo mi zależy by to zrobić, a za nic mi to nie idzie działać!
W $nick i $www wiem ze coś jest zle, ale ja nie widze co i w tym problem. Moze ktoś poradzi?
Ludzie pomocy!!! Ten post edytował Kaczor.net 6.09.2004, 18:31:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh
1) <?php ... ?> <kod html> po co dajesz to wszystko do echo ? przez to skrypt wolniej działa 2)
co to ma być? ![]()
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamieniłem tak jak podałeś, wyświetla, bo wczesniej pokazywało błedy, ale nie dokońca jest tak jak chciałem. Jeśli $split[2] jest równy brak to nic sie nie dzieje, wyświetla to co jest po else. Tak jakby wogule nie działała funkcja if
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jeśli wiesz gdzie jest błąd, to czemu sam nie spróbujesz go rozwiązać?
2. Temat nie ma nic wspólnego z problemem. 3. Proponuje jakiś kurs php dla początkujących. 4. Proponuje wyrobić sobie jakiś ładny styl formatowania kodu (wcięcia itp.), bo ten jest mało czytelny.
Ten post edytował Parti 6.09.2004, 20:20:36 |
|
|
![]()
|
|
Parti nie madrz sie, bo i tak źle podałeś.
Mam takie coś, i bez różnicy czy $split[2] ma brak czy co innego to i tak wyswietla <a href=\"mailto:$file[2]\">$file[1]</a> Co jest? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kaczor.net @ 2004-09-06 21:34:32) Parti nie madrz sie, bo i tak źle podałeś. powinieneś się cieszyć, bo udzielił ci ważnych uwag. Nie myśl że wszystkim zależy tylko na tym żeby dobrze Ci podać poprawne rozwiązanie. ------------------- skąd Ci się bierze zmienna $split? u góry masz przypisanie rozbitej linii to $file
a potem sprawdzasz $split... hm... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kaczor.net @ 2004-09-06 21:34:32) Parti nie madrz sie, bo i tak źle podałeś. Tylko doradzam. Jeśli $split[2] ma wartość "brak", a wyświetla się <a href... to znaczy, że $split[1] ma wartość "<a href..." Tyle można na ten temat powiedzieć, bo z podanych fragmentów nie wiadomo nic o tablicy $split. |
|
|
![]()
|
|
To nie fragmenty tylko całość.
$split bierze sie z pliku .txt w którym dane sa zapisane tak: ||nick||mail||www||data||ip||wpis|| i z tego po explode $split[1] to nic innego jak ||nick|| , $split[2] to ||mail|| , itd. Wiec $split[1] nie moze byc napewno <a href="... Na moje oko, teraz odkryłem co moze byc jeszcze zle, ze jak sprawdza w if.. i $split[2] w pliku równa sie brak, to pierwsza linijka z $nick jest zastępowana drógą, a ja właśnie nie chcem by tak było! Jakoś else nie działa. - - - - - - - - - - - - - - - Czy da się wyłączyć
z tego ? Mam nadzieje ze ktoś zrozumie, bo w tym własnie jest problem. Ten post edytował Kaczor.net 6.09.2004, 22:17:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:06 |