![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na stronie problem z czcionkami w menu poziomym, które ma stałą szerokość 1000px
Chodzi o to, że przy większych rozdzielczościach obecne ustawienia czcionek (wyrażone w pixelach: font-size:24px) się rozjeżdzają, tzn nie mieszczą się w jednej linii i ostatnia pozycja menu przechodzi do nowej linii. Pytanie: w jakiej formie zapisywać czcionki na stronie by się nie rozjeżdzały na żadnej rozdzielczosci: czy np. w em (sprawdzałem, pasowało by ustawienie 1.7 em) czy np. w % (wtedy trzeba byłoby dać font-size: 165%) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy w przypadku podawania w em lub procentach nie rozjeżdża Ci się ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na tej rozdzielczości nie, ale nie wiem jak jest na wyższych...z tego wzgledu ze nie mam takiego sprzętu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jakiś kod, którego używasz i z którym jest problem. Korzystam z wysokiej rozdzielczości 1920x1080 więc chyba powinno się sprawdzić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod, jasnowidzem nikt tutaj nie jest.
Twój problem jest śmieszny... Czy to jest mały ekran, czy duży, piksel ma wszędzie taki sam rozmiar! -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:13 |