![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam menu (strony ładowane są do div'a ajaxem) i chcę żeby po wybranej opcj w menu została ona specjalnie zaznaczona powiedzmy jakimś kolorem, jak kliknie się inną opcję tamta wraca do swoich ustawień, a ta druga się podświetla... moje menu: moja funkcja:
Jak dam coś takiego to zaznacza mi się ale potem się nie odznacza:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może sprawdzaj aktualny link i jeśli jest zgodny z adresem odnośnika to nadawaj mu odpowiedni kolor?
Ten post edytował b4rt3kk 28.09.2012, 08:29:53 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Coś nie umiem tego zastosować...
Co mam tam wpisać w tej funkcji dla podanej np. podstrony program...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tylko taki przykład, dla każdego a sprawdzany jest atrybut href, którego u Ciebie brakuje, więc możesz sprawdzać np. id, następnie porównywany jest z aktualnym adresem, jeśli atrybut jest powiązany z aktualnym adresem wtedy nadajesz odpowiednie tło temu elementowi. W przypadku id musisz ustalić jakieś powiązanie z adresem, wyciągnąć np. load_home czy load_program i z aktualnego linka tak samo, np. http://strona.pl/home.php
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też po clicku na odpowiednie link nadawać po prostu jakąś klasę active a reszcie elementów ją usuwać. Oczywiście klasa musi być odpowiednio ostylowana w css
![]()
Trochę łopatologiczne rozwiązanie ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki Arcioch - jest ok.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:43 |