![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Już z dobre parę miesięcy nie robiłem większego projektu, zatem co napisać ? Jakieś pomysły macie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
A co umiesz napisać? ;]
Gra, strona miłośników truskawek, crm, erm. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Gier nie umiem, to jest na szerszą skalę
![]() Mam 15 lat, jeden duży projekt jaki napisałem to (jako jedna całość): - rejestracja i logowanie - użytkownik zaprasza użytkownika, za co dostaje X punktów - top10 zapraszających - rozbudowany panel admina (banowanie, ostrzeżenia, takie tam pierdy ![]() - rozbudowane przypomnienie hasła - zamawianie produktów ze sklepu za punkty zdobyte za zaproszone osoby - sprawdzanie stanu zamówionej rzeczy (wysłano/anulowano) W tym wszystkim było jeszcze wiele, ale to wiele funkcjonalności (lecz zapomniałem jakie, to było dawno temu). Także więc nie jestem laikiem w PHP, umiem napisać coś sensownego. Ten post edytował Dominator 22.09.2012, 22:15:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
System zamówień, coś ala sklep albo coś do zarządzania hurtownią ... przyda ci sie moze kiedys
albo ja to bym jakis system bankowy w php napisal ![]() Ten post edytował binprogrammer 22.09.2012, 22:28:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gier nie umiem, to jest na szerszą skalę ![]() Jak nie spróbujesz, to całe życie będziesz mówił, że nie umiesz. Napisałeś system zapraszania, gdzie uzytkownik dostaje x punktow. Teraz zastanow sie jak dzialaja mechanizmy w prostych grach rpg... Tak, wlasnie- podobnie. No to go : ) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dobra, jakoś to ogarnę
![]() Ale tak w ogóle to gry = flash, a flasha nie umiem. Wiem, że jest biblioteka spritely w jQuery, ale musiałbym zapytania ajaxowe do bazy danych przesyłać i miałbym obciążenie serwera niepotrzebnymi ajaxami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu gry = flash ?
Przecież są gry typu Bitefight czy innego tego typu, działające w przeglądarkach i to nie potrzebuje flasha. Do tego przecież teraz HTML się rozwija i już gdzieś można było zobaczyć gry typu tower defence napisaną w HTML Ten post edytował Szymciosek 23.09.2012, 11:47:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 21.05.2011 Skąd: Localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gier nie umiem, to jest na szerszą skalę ![]() Mam 15 lat, jeden duży projekt jaki napisałem to (jako jedna całość): - rejestracja i logowanie - użytkownik zaprasza użytkownika, za co dostaje X punktów - top10 zapraszających - rozbudowany panel admina (banowanie, ostrzeżenia, takie tam pierdy ![]() - rozbudowane przypomnienie hasła - zamawianie produktów ze sklepu za punkty zdobyte za zaproszone osoby - sprawdzanie stanu zamówionej rzeczy (wysłano/anulowano) W tym wszystkim było jeszcze wiele, ale to wiele funkcjonalności (lecz zapomniałem jakie, to było dawno temu). Także więc nie jestem laikiem w PHP, umiem napisać coś sensownego. Masz to gdzieś jeszcze? Mógłbyś udostępnić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już z dobre parę miesięcy nie robiłem większego projektu, zatem co napisać ? Jakieś pomysły macie ? Cokolwiek. Napisz skrypt którego wynikiem będzie "hello world" w różnych językach, każda litera będzie innego koloru (taki szajs powitalny) ![]() A jak uważasz powyższy skrypt za banalny, to ... może coś bardziej ambitnego w stylu PHPdoc? Lepsze tworzenie dokumentacji zawsze się przyda. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
albo stronę meczetu napisz, muzułmanie się ucieszą
![]() Ten post edytował binprogrammer 23.09.2012, 13:12:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jak miałem kiedyś przerost ambicji to wziąłem się na poważnie za wyrażenia regularne
![]() -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jak miałem kiedyś przerost ambicji to wziąłem się na poważnie za wyrażenia regularne ![]() A możesz przybliżyć temat ? Co to są poważne wyrażenia regularne ? Możesz zapodać nam jakieś "zadanie", którego wykonanie wiążę się z poznaniem (chociaż częściowym) poważnych wyrażeń regularnych ? -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie to żebym zadania Wam dawał...
Stawiałem sobie różne zadania, tworzyłem jakiś "pseudo regularny" ciąg i wyciągałem z niego różne rzeczy. Starałem się używać aliasów, przewidywań itp. Potem na wyrażeniach zrobiłem system sprawdzania pozycji domen w google dla konkretnych fraz. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A możesz przybliżyć temat ? Co to są poważne wyrażenia regularne ? Możesz zapodać nam jakieś "zadanie", którego wykonanie wiążę się z poznaniem (chociaż częściowym) poważnych wyrażeń regularnych ? Polska trudna języka. Gdzie tu jest napisane o powąznych wyrażeniach regularnych "wziąłem się na poważnie za wyrażenia regularne"? Teraz ty wytłumacz co to poważne czepialstwo, gdy nie potrafi się czytać. Widzę, że wziąłeś się za to na poważnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polska trudna języka. Gdzie tu jest napisane o powąznych wyrażeniach regularnych "wziąłem się na poważnie za wyrażenia regularne"? Teraz ty wytłumacz co to poważne czepialstwo, gdy nie potrafi się czytać. Widzę, że wziąłeś się za to na poważnie. Poważnie ![]() Wyrażenia również mają stopień trudności ![]() I jak, Dominator piszesz już coś? Ten post edytował !*! 24.09.2012, 08:44:05 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Gdzie tu jest napisane o powąznych wyrażeniach regularnych O powąznych nie ma nic napisane ![]() Cytat "wziąłem się na poważnie za wyrażenia regularne" Faktycznie, niedokładnie przeczytałem. Zrozumiałem to jako "wziąłem się za poważnie wyrażenia regularne". Ale sens jest ten sam. Cytat Teraz ty wytłumacz co to poważne czepialstwo, gdy nie potrafi się czytać. Widzę, że wziąłeś się za to na poważnie. Chcesz powiedzieć, że ja się czepiam kogoś, czy może jednak chwalisz się, że Ty się czepiasz mnie ? Bo mi wygląda na to drugie. Jeśli Tobie, wydaje się, że czepiałem się o coś użytkownika Adi32, to się mylisz. Po prostu chciałem się dowiedzieć jakiego typu wyrażenia regularne uchodzą za "poważne" czyli w sumie chodziło o te skomplikowane. Taki cel był tego pytania, bo osobiście nie miałem potrzeby robić skomplikowanych wyrażeń regularnych, więc chciałem się dowiedzieć, w jakiego typu zadaniach jest potrzebna "duża wiedza z zakresu wyrażeń regularnych" Cytat Polska trudna języka. Masz rację, ale zauważ, że ani ja, ani Ty mistrzem języka nie jesteś, więc daruj sobie proszę takie komentarze. Ten post edytował peter13135 24.09.2012, 09:54:29 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Faktycznie, niedokładnie przeczytałem. Zrozumiałem to jako "wziąłem się za poważnie wyrażenia regularne". Ale sens jest ten sam. Odniosę się tylko do tego: jeśli sens tego jest taki sam, to równie dobrze nie ma różnicy między smarowniem chleba masłem a smarowaniem masła chlebem. Teraz patrzę na mój post, trochę zbyt impulsywnie zareagowałem, czasem tak jest. Nie bierz tych walk słownych do siebie ![]() Ten post edytował pamil 24.09.2012, 18:03:33 |
|
|
![]()
|
|
Teraz patrzę na mój post, trochę zbyt impulsywnie zareagowałem, czasem tak jest. Nie bierz tych walk słownych do siebie ![]() Nie brałem tego do siebie, bo zauważyłem, że to była Twoja pomyłka ![]() Cytat Odniosę się tylko do tego: jeśli sens tego jest taki sam, to równie dobrze nie ma różnicy między smarowniem chleba masłem a smarowaniem masła chlebem. Chyba mnie znowu nie rozumiesz. Ja odpisałbym Adi'emu w ten sam sposób, bez względu na to, czy napisałby on "wziąłem się za poważne wyrażenia regularne" czy "wziąłem się na poważne wyrażenia regularne". Ty sugerowałeś, że źle go zrozumiałem i dlatego piszę głupoty, podczas gdy gdybym go zrozumiał dosłownie tak jak autor napisał, to pisałbym te same głupoty. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Chłopaki, dajcie już spokój
![]() Od siebie napiszę, że nie czułem się "czepiony" przez Petera, a jego post odebrałem jak pytanie z ciekawości ![]() Jak napisał !*! wyrażenia regularne mają różne stopnie trudności, są dla mnie czymś w rodzaju języka programowania w języku programowania (nie bierzcie tego zbyt dosłownie). Jeżeli chodzi o coś więcej, to na początek najlepszą dawką skompresowanej i w zrozumiały sposób przekazanej wiedzy napisał Włodzimierz Gajda (z Lublina) http://www.gajdaw.pl/php/wyrazenia-regular...e-php-tutorial/ . Nie ma potrzeby szukać więcej przed zapoznaniem się z tym "tutorialem". Sam przeleciałem cały kilka razy. Polecam też inne kursy z tej strony. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do gier... json, canvas/html5, php i node, animowane gify = narzedzia do napisania czegos a'la hom&m
![]() -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:56 |