![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 3 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Niżej zamieszczam klasę odpowiedzialną za połączenie z bazą danych oraz za wykonywanie zapytań sql wraz z generowaniem wyjątków. Działa tak: Łączy się z bazą danych za pomocą danych (dekodowanych) z klasy nadrzędnej i to wszystko ładnie działa (prócz wymuszenia wyświetlenia komunikatu o braku połączenia z bazą, przy błędnych danych pokazuje drugi wyjątek o braku bazy dach a nie braku połączenia). Dodatkowo mam problem z destruktorem (jest jakiś błąd składniowy - dokładnie nie wiem). Chodzi o to że klasa działa na tej zasadzie że metoda "cos" rozpoczyna transakcje dla tabel innob, natomiast destruktor w razie wykrycia błędu (zostanie zwrócony wyjątek) cofa wszystkie działania wywołane przez obiekt. Prosiłbym o wskazówki co poprawić w kodzie tak by to było poprawnie wykonane jak na na OOP przystało ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wyrzucić ten kod, zobaczyć jak napisany jest Doctrine\DBAL i przyjść ponownie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 3 Dołączył: 29.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzucić ten kod, zobaczyć jak napisany jest Doctrine\DBAL i przyjść ponownie. Tak, już to widziałem wcześniej, ale dopiero przechodzę z programowania strukturalnego na obiektowe i mam wrażenie że cały internet przeszukałem dlatego proszę o wskazówki... Ten post edytował ksenonlogin 2.09.2012, 12:19:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:25 |