![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 3 Dołączył: 8.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie potrafię sobie sobie wyobrazić logiki skryptu np. dla komentarzy działającej w taki sposób: 1. Ktoś napisał komentarz o nicku "Nick1" 2. Ktoś odpowiada na jego komentarz gościa o nicku "Nick1" zwracając się do niego poprzez @Nick1. 3. Po zatwierdzeniu komentarza gość o o nazwie "Nick1" otrzymuje powiadomienie w swoim panelu o tym, że ktoś odpowiedział na jego komentarz. Chodzi mi o to, żeby ktoś mi podpowiedział jak coś takiego rozplanować i podczas jakich akcji użyć np. jquery, aby było optymalnie i w jaki sposób sprawdzać przy zatwierdzaniu komentarza, że dana osoba została wymieniona w danym komentarzu. Będę wdzięczny za napisanie pomysłów dotyczących napisania takiego skryptu. Pozdrawiam, Ravik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 21.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to pewnie tak zrobił.
Dodaje posta do bazy, gdyż potrzebny będzie id posta na który będzie przekierowywany z maila. Analizuje treści stringi zaczynające się od @. Usuwam @ i przeszukuje baze o podanym nikcu i zwracam maila albo id i wykorzystuje to w tworzeniu maila i adresowaniu. Możesz później dodać posta do bazy, ale przed wysłaniem maile gdyż możesz wkleić w treść id użytkownika co nieco przyśpieszy wyszukiwanie usera przy kolejnym zwracaniu się. Jeśli o jquery to raczej tylko ajax. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:22 |