![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwierdziłem że aby zoptymalizować mój kod muszę poużywać funkcji. Mam problem z przypisywaniem zmiennej, jeżeli zamiast zmiennej $video_zdjecie używam echo wszystko działa ale ja potrzebuje żeby zapisywało to do zmiennej.
Ten post edytował artekp999 28.08.2012, 10:57:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Funkcje powinny zwracać wartość a nie ją wyrzucać na ekran.
Zerknij też na http://php.net/manual/en/functions.anonymous.php. Ten post edytował rocktech.pl 28.08.2012, 11:37:48 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Twoja funkcja sparwdza ciąg między pierwszą kropką a drugą. Czyli "szablon.jpg.avi" w twoim skrypcie ma rozszerzenie jpg.
Po drugie, twoja funkcja video_czy_zdjecie() powinna zwracać 'video' lub 'zdjecie', sama konstrukcja lingwistyczna pytania "Viedo czy zdjęcie?" nakazuje albo odpowiedź "Video!", albo "Zdjęcie". Ty za to chcesz zwrócić kod HTML który wyświetla dany zasób. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 2 Dołączył: 25.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok czyli muszę to inaczej rozwiązać
pamil 1. Z fragmentu tego kodu do dobrze wnioskujesz. Ale w połączeniu z całym kodem którego tu nie umieściłem działa dobrze, ponieważ wcześniej w formularzu inaczej sprawdza rozszerzenie. A z tym video_czy_zdjecie to było pisane na szybko aby znaleźć dobre rozwiązanie a później odpowiednio przerobić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:09 |