![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem taki skrypcik:
Działa on w ten sposób, że wyszukuje mi duplikaty podstron w serwisie (jest ich sporo) na podstawie pola 'link' i kasuje je, zostawiając tylko 1 rekord. Chciałbym to przerobić w taki sposób, żeby zamiast kasowania skrypt ustawiał wszystkim zduplikowanym rekordom przekierowanie 301 na ten 1 rekord, który pozostanie. Problem jest tylko taki w jaki sposób dostać adres tej jednej strony, która zostaje ? Czy aby pobrać dane ostatniego rekordu wystarczy przed kasowaniem zrobić:
To będzie ten ostatni rekord ? Ten post edytował Greg23 13.08.2012, 17:32:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
order by (co) kierunek masz tam zapewne jakiś identyfikator tych rekordów co? -- jak chcesz dostać więcej informacji rzuć schematem tabelki i jakimiś np przykładowymi danymi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, już sobie poradziłem...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 01:43 |