![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki problem korzystam z ponizszego skryptu: Kod <?php // Set time limit to indefinite execution set_time_limit (0); ignore_user_abort( true ); // Set the ip and port we will listen on $address = 'localhost'; $port = 10559; // Create a TCP Stream socket $sock = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, 0); // Bind the socket to an address/port socket_bind($sock, $address, $port) or die('Could not bind to address'); // Start listening for connections socket_listen($sock); while(true) { $client = socket_accept($sock); // Read the input from the client – 1024 bytes $input = socket_read($client, 1024); socket_write($client, $input.'::'.$output); // Close the client (child) socket socket_close($client); } socket_close($sock); ?> ale niestety korzystac z niego moze tylko jedno polaczenie. mam apliakcje w delphi ktora laczy sie z tym socketem i chcialbym aby ona byla tylko polaczona i odbierala sobie potrzebne dane. a inny skrypt zeby przesylal te dane do socketa. chodi o to: skrypt przekazuje dane -> server socketowy - > aplikacja delphi ma ktos jakis pomysl jak moge to rozwiazac ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Olsztyn, Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można by było to zrobić gdybyś dodał możliwość rozdzielania procesu poprzez funkcję pcntl_fork" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Można by wykorzystać coś takiego, testowałem coś podobnego tylko pod C, więc nie wiem czy ruszy i musisz uważać, żeby Ci się procesów zombie nie porobiło ![]()
-------------------- I've dropped something... oh my god, it's a database!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:19 |